Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Volkswagen California εκσυγχρονίζεται

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Volkswagen California εκσυγχρονίζεται

ΝΕΑ

To Volkswagen California εκσυγχρονίζεται

ΝΕΑ

Η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο του νέου αυτοκινούμενου California το οποίο συνταυτίζεται με τη σύγχρονη τάση για τον περιορισμό των ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Στη χώρα μας, το California είναι ένα σχετικά άγνωστο μοντέλο ή καλύτερα μια άγνωστη έκδοση του (εκάστοτε) βαν της Volkswagen.

Το αυτοκινούμενο όχημα της εταιρείας το οποίο τροποποιείται σχετικά και μετατρέπεται σε ένα πρακτικό αυτοκίνητο για εκδρομές.

Ως μοντέλο, το California παρουσιάστηκε το 2003 βασιζόμενο στο τότε Transporter. Όμως, η ιστορία των αυτοκινούμενων οχημάτων της γερμανικής εταιρείας αρχίσει από το 1955 με το κλασικό βαν T1.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η Volkswagen παρουσίασε το πρωτότυπο του καινούργιου California το οποίο θα βασίζεται στο πρόσφατο Multivan το οποίο εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2021.

Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB» γεγονός που επιτρέπει να έχει πιο σύγχρονα συστήματα και κινητήρα, όπως και τη δυνατότητα να διαμορφωθεί περισσότερο πρακτικά για τους επιβάτες του.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο έχει μήκος 5.304 χλστμ., δηλαδή είναι αυξημένο κατά 412 χλστμ., συγκριτικά, και το πλάτος φτάνει τα 1.941 χλστμ., κατά 40 χλστμ. ευρύτερο.

Advertisement

Η Volkswagen αποκάλυψε το πρωτότυπο του California στη σχετική έκθεση για αυτοκινούμενα οχήματα η οποία έγινε στο Ντίσελντορφ. To αμάξωμά του έχει την αισθητική του Multivan, με τα LED φώτα εμπρός και πίσω και τη διχρωμία σε αυτό.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του είναι ότι πλέον διαθέτει δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες, έναντι μίας που υπάρχει στο παρόν μοντέλο, τοΤ6 California. Έτσι, θα παρέχει τη δυνατότητα να είναι ακόμα πιο πρακτικό για τους επιβάτες του, τόσο για την είσοδο και έξοδό τους προς και από αυτό όσο και στο μέρος όπου θα σταθμεύουν για να περάσουν τον χρόνο τους στη Φύση.

Advertisement

Το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί εργονομικά, με τρόπο που να είναι πρακτικός για τους επιβάτες και να τους παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή ευρυχωρία. Η κουζίνα του έχει μεγαλύτερες επίπεδες επιφάνειες για την τοποθέτηση αντικειμένων και την προετοιμασία του φαγητού και LED φωτισμό.

Επιπλέον, διαθέτει ψυγείο και αποθηκευτικούς χώρος με μεγαλύτερο όγκο για να επιτρέπει τη μεταφορά περισσότερων τροφίμων και σερβίτσιων. Η οροφή του είναι πτυσσόμενη για να επιτρέπει να στέκονται όρθιοι οι επιβάτες εντός του οχήματος. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής συσκευής ντους στο πίσω μέρος του οχήματος.

Το πρωτότυπο California διαθέτει στον εξοπλισμό του και φορητό τάμπλετ μέσω του οποίου οι επιβάτες μπορούν να χειρίζονται μέσω εφαρμογής τα επιμέρους συστήματα και συσκευές κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσής τους.

Για παράδειγμα, την ανύψωση ή κατέβασμα της πτυσσόμενης οροφής, να πληροφορούνται για τη στάθμη του νερού στο σχετικό ντεπόζιτο, για τη θερμοκρασία του ψυγείου ή της εστίας, να αυξομειώνουν την ένταση του εσωτερικού φωτισμού κ. ά. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιούν το τάμπλετ και για την ψυχαγωγία τους με το να συνδέονται στο διαδίκτυο.

Τέλος, το πρωτότυπο όχημα της Volkswagen διαθέτει τον 1.4 eHybrid κινητήρα ο οποίος αποτελείται από τον 1.4 TSI των 150 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων. Η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση του υβριδικού συστήματος είναι 218 ίπποι και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 350 Nm.

Όπως έγινε γνωστό, το καινούργιο Volkswagen California θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Νέο VW Multivan T7
Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID. 7
Το νέο VW Tiguan… πιάστηκε στα πράσα!