Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volkswagen ID. Buzz και το τεστ ταράνδου (+ video)

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volkswagen ID. Buzz και το τεστ ταράνδου (+ video)

ΝΕΑ

Το Volkswagen ID. Buzz και το τεστ ταράνδου (+ video)

ΝΕΑ

Με ισχύ 204 ίππους, με τον ηλεκτροκινητήρα να κινεί τους πίσω τροχούς και με βάρος 2.460 κιλά χωρίς οδηγό και αποσκευές, το ID. Buzz καλείται να σταθεί απέναντι στον… τάρανδο.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος αυτοκινητικός Τύπος αντιμετώπισε το αμιγώς ηλεκτροκίνητο ID. Buzz ως κάτι εμβληματικό, συνδέοντάς το με την ιστορία της Volkswagen.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ αυτού και του κλασικού T1, η προσπάθεια να υπάρξει συσχετισμός ήταν έντονη.

Πέραν αυτού, όμως, το ID. Buzz είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο και πρέπει να αξιολογηθεί αναλόγως. Σε αυτή τη διαδικασία ενεπλάκησαν οι συνάδελφοι της ισπανικής ιστοσελίδας km77 οι οποίοι διενεργούν το τεστ αποφυγής ταράνδου.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο της δοκιμής είχε ελαστικά Continental EcoContact 6Q διάστασης 235/50 R-20 εμπρός και 265/45 R-20 πίσω. Στη διαδικασία του σλάλομ, τα κατάφερε ικανοποιητικότατα και έπειτα, το ID. Buzz, αξιολογήθηκε στη δοκιμασία αποφυγής ταράνδου.

Οι Ισπανοί συνάδελφοι πραγματοποιούν τη δοκιμή με ταχύτητα εισόδου τουλάχιστον 77 χλμ./ώρα. Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen δεν κατάφερε να έχει ένα καθαρό πέρασμα με αυτή την ταχύτητα, καθώς ακουμπούσε και έριχνε κορύνες, καθιστώντας άκυρη τη σχετική προσπάθεια.

Advertisement


Τελικά, το αυτοκίνητο κατάφερε να περάσει το τεστ με ταχύτητα 71 χλμ./ώρα και με το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας να επενεργεί για να διατηρήσει την πορεία που επέλεγε ο οδηγός.

Στο σχετικό βίντεο μπορούμε να δούμε τις προσπάθειες και τις αντιδράσεις του οχήματος, καθώς και το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε ο συνάδελφος ο οποίος πραγματοποίησε το τεστ για το πώς τα πήγε το ID. Duzz στη διαδικασία αποφυγής ταράνδου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: VW ID. Buzz
Το VW ID. Buzz στην αστική συγκοινωνία της Αστυπάλαιας
To γλυκούλι VW ID. Buzz έγινε τούμπανο