Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όταν η Tesla άλλαξε την παραγωγή αυτοκινήτων

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όταν η Tesla άλλαξε την παραγωγή αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Όταν η Tesla άλλαξε την παραγωγή αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η Tesla, δεν συνέβαλε σημαντικά μόνο στο να αλλάξει ο ρους της Αυτοκινητοβιομηχανίας αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση. Άλλαξε και τον τρόπο που κατασκευάζονται τα νέα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Όταν οι άνθρωποι της Tesla επέλεξαν τη διαδικασία της ονομαζόμενης «μεγαχύτευσης» για τη δημιουργία τού αυτοφερόμενου πλαισίου των αυτοκινήτων της, ήταν ένας τρόπος για να ξεχωρίσει η εταιρεία απ’ ό,τι επικρατούσε ως τότε σε όλους τους κατασκευαστές τού κλάδου.

Ταυτόχρονα ήταν και ένας τρόπος μειώσει τον χρόνο και το κόστος παραγωγής κάθε αυτοκινήτου της. Λειτούργησε σαν «σκαπανέας» και σε αυτόν τον τομέα και διατήρησε τον τρόπο της, ακολουθώντας τη συγκεκριμένη πρακτική, με τη χρήση μεγάλων σε διαστάσεις και πανίσχυρων σε πίεση πρεσών  για τη δημιουργία του πλαισίου σε ένα, αυτούσιο τμήμα.

Πλέον, η αμερικανική εταιρεία διαθέτει πρέσες στις οποίες η πίεση φτάνει τους 9.000 τόνους και θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή τού Cybertruck, όπως έχει γίνει γνωστό.

Advertisement
Advertisement

Η μέθοδος αυτή μειώνει σε σημαντικό βαθμό την ανάγκη ύπαρξης γραμμής ρομπότ τα οποία διαθέτουν οι εταιρείες για να πραγματοποιούν τις συγκολλήσεις στα επιμέρους τμήματα και να τα διαμορφώνουν το πλαίσιο στο σύνολό του.

Ουσιαστικά, το πλαίσιο των Tesla διαμορφώνεται σε δύο επιμέρους τμήματα, εμπρός και πίσω, τα οποία ενοποιούνται με τη συστοιχία των μπαταριών που είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα του οχήματος.

Advertisement

Πλέον, η Tesla δεν θα είναι η μόνη που θα εφαρμόζει αυτόν τον τρόπο παραγωγής (σημ.: «μεγαχύτευση»). Εκπρόσωπος της Zeekr, της νέας εταιρείας που ίδρυσε ο κινεζικός Όμιλος Geely, ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο για την παραγωγή τού αμιγώς ηλεκτροκίνητου 009 (φωτογραφία).

Στέλεχος της κινεζικής εταιρείας δήλωσε ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει πρέσες οι οποίες θα έχουν πίεση 7.800 τόνων για την κατασκευή τού νέου MPV μοντέλου της. Όπως, είπε, χάρη σε αυτές θα καταργηθεί η διαδικασία να χρειάζονται 800 συγκολλήσεις για τη δημιουργία του πλαισίου (με τον κλασικό τρόπο), ενώ θα μειωθεί και η ποσότητα του υλικού που θα πλεονάζει και θα πετιέται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη διαρροή για το ανανεωμένο Tesla Model 3
Απίστευτος Musk: «Η Tesla μπορεί να πουλά χωρίς κέρδος»!
Η Tesla αναβαθμίζει το περίεργο τιμόνι της