Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota παραδέχεται ότι το Tesla Model Y είναι «έργο τέχνης»

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota παραδέχεται ότι το Tesla Model Y είναι «έργο τέχνης»

ΝΕΑ

Η Toyota παραδέχεται ότι το Tesla Model Y είναι «έργο τέχνης»

ΝΕΑ

Οι μηχανικοί της Toyota «γδύνουν» ένα Model Y. Και δηλώνουν απόλυτα εντυπωσιασμένοι από τις μεθόδους της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, η Toyota βρίσκεται αυτό τον καιρό σε ένα σταυροδρόμι. Αν και ξεκίνησε πρώτη και πίστεψε στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, με την υβριδική της τεχνολογία, ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα προς την καθαρή ηλεκτροκίνηση.

Σε αυτή την αναζήτηση προέκυψε και μία διερεύνηση του ανταγωνισμού. Και όπως έγινε γνωστό, οι μηχανικοί της εταιρίας πήραν ένα Tesla Model Y, το έγδυσαν και το μελέτησαν εξονυχιστικά.

Και το αποτέλεσμα ήταν άκρως αποκαλυπτικό για τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρίας. Όπως δήλωσε ένας από αυτούς, ήταν “ένα πραγματικό έργο τέχνης, είναι απίστευτο το πως είναι φτιαγμένο”.

Advertisement
Advertisement

Οι έμπειροι μηχανικοί της Toyota παραδέχθηκαν ότι πρόκειται για μία “εντελώς διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής”, και ότι χρειάζεται μία εντελώς νέα πλατφόρμα, σχεδιασμένη εξαρχής για να φτιαχτεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Τα παραπάνω υπερθετικά σχόλια σχετίζονται και με το γεγονός ότι το Model Y έχει δεχθεί πολλές βελτιώσεις τον τελευταίο καιρό, με νέες τεχνικές κατασκευής του πλαισίου που έχουν μειώσει σημαντικά τα μέρη από τα οποία αποτελείται.

Ενώ και οι μπαταρίες είναι πλέον δομικό στοιχείο του δαπέδου, κάτι που έχει βοηθήσει την Tesla να απλοποιήσει και να εξελίξει ακόμα περισσότερο το αυτοκίνητό της.

Advertisement

Το ότι ιδρύθηκε και λειτουργεί ως εταιρία παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει και αυτό σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς την βοήθησε να σχεδιάσει εξ αρχής τα εξαρτήματα με τα πιο προσιτά υλικά, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει εξαρτήματα από άλλα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο οι σωλήνες ψύξης εξοικονομούν 5 κιλά και 25 δολάρια ανά αυτοκίνητο. Συνολικά η Tesla μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 100 κιλά και μεγάλα ποσά σε υλικά που δεν χρειάζονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κάτι που κάνει τα δικά της πιο ελαφρά αλλά και φθηνότερα στην παραγωγή.

Advertisement

Από την πλευρά της η Toyota βασίστηκε για τα πρώτα ηλεκτρικά της μοντέλα στην υπάρχουσα πλατφόρμα TNGA, η οποία δεν είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για EV αυτοκίνητα.

Αν θέλει πάντως η Toyota να φθάσει κάποια στιγμή στα επίπεδα της Tesla θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τις πρακτικές του μεγάλου παγκόσμιου κατασκευαστή. Και να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Η Tesla δείχνει τον δρόμο της επιτυχίας, και αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι μεγάλοι παραδοσιακοί κατασκευαστές αν θέλουν να προλάβουν όχι μόνο αυτήν αλλά και τους Κινέζους που έρχονται με άγριες διαθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Toyota C-HR: Πως σας φαίνεται αυτή η πρόταση;
Ειδική έκδοση για το Toyota Aygo X
Στροφή της Toyota προς τα ηλεκτρικά