Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το «τέρας» της Brabus με τα 900 άλογα!

Ελλάδα 19:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το «τέρας» της Brabus με τα 900 άλογα!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το «τέρας» της Brabus με τα 900 άλογα!

ΝΕΑ

Η Brabus βάζει το χεράκι της και στην Mercedes-AMG GLS63 δημιουργώντας ένα τέρας επιδόσεων και εντυπώσεων.

Advertisement
Advertisement

Η Brabus είναι γνωστή για τις extreme βελτιώσεις που κάνει στις δυνατές εκδόσεις των Mercedes, δημιουργώντας πάντα κάποιες υπερπαραγωγές ισχύος και αισθητικών παρεμβάσεων (ή και παρεκτροπών κάποιες φορές).

Στην περίπτωση του αυτοκινήτου των φωτογραφιών μας, αποφάσισε να επέμβει στην Mercedes-AMG GLS64 4Matic. Και να φτιάξει ένα ακραίο SUV για όσους έχουν τα χρήματα να αποκτήσουν ότι πιο ακραίο υπάρχει σε αυτού του τύπου τα αυτοκίνητα.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση αφορά τον κινητήρα, όπου ο V8 των 4,0 λίτρων ανεβαίνει στα 4,4 λίτρα και η ιπποδύναμη στα 900 άλογα. Μαζί ανεβαίνει και η ροπή στα 1.050 Nm κάτι που όπως και να έχει βάζει δύσκολα στο αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε αυτή την αναβάθμιση, η μαύρη Brabus GLS κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα μπορεί να φθάσει και έως τα 310 χλμ/ώρα στο πακέτο χωρίς τον ηλεκτρονικό κόφτη.

Advertisement

Οι αλλαγές στον κινητήρα δεν αφορούν μόνο τον κυβισμό, αλλά υπάρχουν και νέα πιστόνια καθώς και νέες μπιέλες ώστε να αντέξουν τις τεράστιες δυνάμεις που αναπτύσσονται.

Υπάρχουν επίσης μεγαλύτερες τουρμπίνες με κορύφωση της πίεσης στα 20,3 psi. Παράλληλα έχουν προστεθεί και νέες αντλίες καυσίμου υψηλής πίεσης ώστε να χορτάσουν με βενζίνη το ακόρεστο θηρίο.

Advertisement

Η εξωτερική εμφάνιση έχει αρκετές επεμβάσεις με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο το οποίο διαθέτει πολλά τμήματα από καθαρό carbon fiber και μία ακόμα πιο επιθετική μάσκα.

Οι τροχοί είναι 24 ιντσών με πολύ φαρδιά ελαστικά ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν τέσσερα μεγάλα τελικά της εξάτμισης κατασκευασμένα από τιτάνιο και με κάλυμμα από carbon fiber.

Advertisement

To μαύρο του αμαξώματος συνεχίζεται και στο σαλόνι, με δέρμα Αλκαντάρα να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού. Παράλληλα έχουν προστεθεί μερικές λεπτομέρειες από carbon fiber ή αλουμίνιο όπως και το σήμα της Brabus.

Για όσους σκέφτονται ήδη να αφήσουν στην άκρη κάποια λεφτουδάκια για να την αγοράσουν, αρκεί να πούμε ότι κοστίζει τρεις και πλέον φορές πάνω από την “απλή” AMG GLS65. Η τιμή της ξεκινά από τα 370.550 ευρώ στην Γερμανία, αν και μάλλον στο Dubai θα κάνει τις πιο διάσημες εμφανίσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Brabus: Ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή συλλογή Deep Blue (+video)
Brabus S600: Η βελτίωση της Mercedes-Maybach S580 (+video)
Πώς η Brabus βελτίωσε τη Mercedes-Benz EQS;