Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς η Brabus βελτίωσε τη Mercedes-Benz EQS;

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς η Brabus βελτίωσε τη Mercedes-Benz EQS;

ΝΕΑ

Πώς η Brabus βελτίωσε τη Mercedes-Benz EQS;

ΝΕΑ

Ο οίκος Brabus είναι γνωστός για τη βελτίωση της ισχύος των αυτοκινήτων και της οδικής συμπεριφορά τους. Αυτή τη φορά ασχολήθηκε με κάτι άλλο στη EQS.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι του οίκου Brabus πρέπει να προσαρμοστούν και αυτοί στα νέα δεδομένα της Αυτοκίνησης και να βρουν τρόπους να συνεχίζουν να εξελίσσουν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Έτσι, δεν υπήρχε πιο εντυπωσιακή επιλογή για να παρουσιάσουν τις ιδέες και τις λύσεις τους από το να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη Mercedes-Benz EQS (ορθότερα, τη Mercedes-EQ EQS, όπως θέλει η εταιρεία).

Advertisement
Advertisement

Η απόφασή τους για το κορυφαίο πολυτελές ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής στον κόσμο ήταν να βελτιώσουν την αυτονομία στην οποία δύναται να κινηθεί το όχημα. Έτσι, πήραν μια EQS 450+ η οποία έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 746 χλμ. (σύμφωνα με τη Mercedes-Benz) και την αύξησαν κατά 51 χλμ., δηλαδή κατά 7%, ποσοστιαία.

Για να το επιτύχουν βελτίωσαν την αεροδυναμική του αμαξώματος, η οποία ήταν ήδη πολύ χαμηλή, καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας στο αυτοκίνητο είναι μόλις 0,20. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Brabus, τον βελτίωσαν κατά 7,2%. Δεν έγινε καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες του οχήματος, οι οποίες έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 107,8 kWh ούτε στη μέγιστη ισχύ του ηλεκτροκινητήρα που είναι 333 ίπποι.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, αυτό έγινε εφικτό με την προσθήκη σπόιλερ από ανθρακονήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, το οποίο αυξάνει τη σταθερότητα όταν το όχημα κινείται με αυξημένη ταχύτητα και κατευθύνει διαφορετικά τον αέρα προς το σύστημα ψύξης και τα φρένα.

Advertisement

Επιπλέον, στο πίσω μέρος προστέθηκαν νέος προφυλακτήρας με ενσωματωμένο αεροδυναμικό διαχύτη και αεροτομή (επίσης από ανθρακονήματα και τα δύο), ενώ χαμήλωσαν την ανάρτηση του οχήματος κατά 1,5 εκατοστό εμπρός και κατά 2,5 εκατοστά πίσω, σε σχέση με ό,τι ισχύει στην EQS 450+. Τέλος, οι άνθρωποι της Brabus τοποθέτησαν νέους τροχούς 20 ιντσών.

Για όποιον ενδιαφέρεται, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος μπορεί να αλλάξει την ταπετσαρία του εσωτερικού βάσει της προτίμησης υλικών και χρωματισμών από τον ιδιοκτήτη του οχήματος. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν ανακοινώνεται το κόστος της μετατροπής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται Smart της Brabus με 430 άλογα;
Brabus Marine με κινητήρα V8
Βάλανε χέρι οι Γερμανοί στο Tesla Model Y