Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το στρατηγικό σχέδιο εξηλεκτρισμού της Honda

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το στρατηγικό σχέδιο εξηλεκτρισμού της Honda

ΝΕΑ

Το στρατηγικό σχέδιο εξηλεκτρισμού της Honda

ΝΕΑ

Τα στελέχη τής Honda ανακοίνωσαν την απόφασή τους για το πώς θα προχωρήσουν στον εξηλεκτρισμό των νέων μοντέλων τους ως το 2030. Σύμφωνα με το σχέδιό τους θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο τμήμα εντός της εταιρείας το οποίο θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, οι άνθρωποι του καινούργιου τμήματος θα ασχολούνται μόνο με τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Honda αλλά και με τις αντίστοιχης τεχνολογίας μοτοσυκλέτες της. Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπός της, το νέο τμήμα θα ενταχθεί στο αντίστοιχο «EBDΟ» («Electrification Business Development Operations») που δημιουργήθηκε πέρυσι τον Απρίλιο.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εταιρεία θα επενδύσει πέντε τρισεκατομμύρια γιεν (περίπου 35,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιφέρει οργανωτικές αλλαγές και επαγγελματική μετακίνηση στελεχών εντός τής οργανωτικής δομής τής Honda, όπως και την πρόσληψη καινούργιων σε αυτή, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τη σύσταση του νέου τμήματος θα αρχίσει με εντονότερο ρυθμό η εξέλιξη τόσο της απαραίτητης τεχνολογίας όσο και η δημιουργία καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων (δίκυκλων και τετράτροχων).

Σε ό,τι αφορά στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Honda έχει ανακοινώσει ότι έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει 30 καινούργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ως το 2030, για όλες τις αγορές στις οποίες αντιπροσωπεύεται εμπορικά. Μεταξύ αυτών, θα είναι δέκα νέα οχήματα για την Κίνα -τα οποία θα παρουσιαστούν ως το 2027– και δύο για τις ΗΠΑ τα οποία θα δημιουργηθούν σε συνεργασία με την General Motors και θα παρουσιαστούν εντός της επόμενης χρονιάς.

Advertisement

Το καινούργιο τμήμα της θα είναι υπεύθυνο και για την εξέλιξη και δημιουργία της καινούργιας πλατφόρμας την οποία οι άνθρωποι της Honda ονομάζουν «e:Architecture». Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη το 2026 και θα αποτελέσει τη βάση για την παραγωγή της νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων της ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια ιστορικά δίκυκλα της Honda γίνονται ηλεκτρικά;
Η Honda δεν δέχεται άλλες παραγγελίες για το Civic Type R
Η Afeela των Honda και Sony θα διευρύνει τη γκάμα της