Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Afeela των Honda και Sony θα διευρύνει τη γκάμα της

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Afeela των Honda και Sony θα διευρύνει τη γκάμα της

ΝΕΑ

Η Afeela των Honda και Sony θα διευρύνει τη γκάμα της

ΝΕΑ

H Afeela, η εταιρεία την οποία σύστησε η Sony Honda Mobility για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, αναμένεται να μας εκπλήξει περισσότερο αλλά και να αναπτυχθεί ευρύτερα.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση CES, ο Yasuhide Mizuno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Honda Mobilityκατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας εταιρείας Afeela, αναφέρθηκε στα μοντέλα που θα ακολουθήσουν και στο γενικότερο επιχειρηματικό σχέδιο που την αφορά.

Όπως δήλωσε: «Σκεφτόμαστε τη δημιουργία ενός δεύτερου, ακόμα και ενός τρίτου μοντέλου. Χρειαζόμαστε μια γκάμα οχημάτων, όχι απλώς να κατασκευάσουμε το πρώτο και να σταματήσουμε εκεί».

Advertisement
Advertisement

Τα λόγια του ήταν ξεκάθαρα: «Ένα SUV, είναι το σύνηθες επόμενο βήμα, ίσως και ένα MPV. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Εάν καταφέρουμε να φτάσει στο Επίπεδο 3 ή ακόμη και στο Επίπεδο 4, τότε πιθανόν ο καθένας θα χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να διασκεδάζει».

Advertisement

Ο Mizuno, είπε επίσης ότι τα καινούργια μοντέλα τής Afeela θα πωλούνται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Μάλιστα, στην ομιλία του, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει ένα SUV όχημα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί και ένα δεύτερο τετράθυρο μοντέλο, όπως και ένα πολυχρηστικό (MPV). Όλα τα αυτοκίνητα που πρόκειται να κατασκευάσει θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα «e:Architecture» την οποία εξελίσσουν οι άνθρωποι της Honda.

Ο Mizuno, ξεκαθάρισε ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν σύντομα, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως είπε: «Εάν περάσει μια πενταετία, για παράδειγμα, έχοντας μόνο ένα μοντέλο, όλοι θα ξεχάσουν τη Sony Honda Mobility. Θα λένε “Sony Honda Mobility; Μια λυπηρή ιστορία…”».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η επίσημη παρουσίαση και η έναρξη πωλήσεων του πρώτου μοντέλου της Afeela έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2026 ή στις αρχές του 2027 το αργότερο. Σύμφωνα με τον Mizuno θα είναι ένα όχημα με «υψηλή παρεχόμενη αξία» αντί για ένα «πολυτελές». Ωστόσο, θα απευθύνεται εμπορικά σε όσους έχουν ένα συγκριτικά υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και θα υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμίζεται διαρκώς, μέσω πρακτικής «over the air», για όλο τον κύκλο «ζωής» του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Περισσότερο VR στη σχεδίαση (+video)
Αυτή είναι η ελκυστική τιμή του νέου Honda Hornet (+video)
Νέο Honda CR-V που θα καίει και υδρογόνο