Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποια ιστορικά δίκυκλα της Honda γίνονται ηλεκτρικά;

Ελλάδα 9:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ιστορικά δίκυκλα της Honda γίνονται ηλεκτρικά;

NEWSMOTO

Ποια ιστορικά δίκυκλα της Honda γίνονται ηλεκτρικά;

NEWSMOTO

Η Honda αναβιώνει ιστορικά της μοντέλα και τα προσφέρει πλέον σε μορφή ηλεκτρικών moped.

Advertisement
Advertisement

Η Honda έχει δημιουργήσει τα τελευταία δύο χρόνια μια πλήρη γκάμα από μικρά ιστορικά μοντέλα όπως το Cub και το Monkey. Η επιτυχία που έχουν γνωρίσει είναι τεράστια στην Ευρώπη και πλέον η ζήτηση είναι μεγάλη και στις μεγαλύτερες αγορές όλου του κόσμου. Για να μπορέσει να τα προσφέρει και στις αγορές της Ασίας η Honda σκέφτηκε τρία από αυτά τα μοντέλα να τα λανσάρει σε μορφή ηλεκτρικών moped.

Στην αγορά της Κίνας λοιπόν θα λανσαριστούν για πρώτη φορά τρία ιστορικά μικρά μοντέλα με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές. Το ένα είναι το CUb e, το γνωστό σε όλους παπί, το δεύτερο είναι το Dax e και το τρίτο το Zoomer e. Κοινό στοιχείο είναι το ότι έχουν πετάλια όπως τα ποδήλατα προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στην αντίστοιχη κατηγορία A1 της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό. Είναι ικανός να χαρίσει τελική ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα στα τρία moped και στην Κίνα μπορούν να οδηγηθούν χωρίς δίπλωμα. Το τελευταίο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο πέρυσι στην Κίνα πουλήθηκαν 44 εκατομμύρια δίκυκλα αυτής της κατηγορίας.

Η Honda έτσι κι αλλιώς κοιτάζει με θετικό τρόπο την ηλεκτροκίνηση και ήδη έχει παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλάνο για το μέλλον. Το 2024 θα έχουμε τα πρώτα ηλεκτρικά δίκυκλα μικροκινητικότητας, ενώ μέχρι το 2026 συνολικά θα παρουσιάσει 8 μοτοσικλέτες και scooter αμιγώς ηλεκτρικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κουνάει μαντήλι στη Honda ο Marquez;
Αυτή είναι η ελκυστική τιμή του νέου Honda Hornet (+video)
Το θρυλικό Honda Dax επιστρέφει. Ποια είναι η τιμή του; (+video)

Advertisement