Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Honda: Περισσότερο VR στη σχεδίαση (+video)

Ελλάδα 9:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Περισσότερο VR στη σχεδίαση (+video)

Mobility

Honda: Περισσότερο VR στη σχεδίαση (+video)

Mobility

Η Εικονική Πραγματικότητα δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την ανάγκη φυσικών μοντέλων πριν την παρουσίαση ενός αυτοκινήτου αλλά όπως υποστηρίζει η Honda, η χρήση της μπορεί να επιταχύνει πολύ τις διαδικασίες στα εργαστήρια.

Advertisement
Advertisement

Η Εικονική Πραγματικότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία για το σχεδιασμό των αυτοκινήτων σήμερα.

Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από την ανάγκη που επέβαλλε η πανδημία και η… τήρηση των αποστάσεων αλλά από τότε, οι ομάδες σχεδιασμού της Honda ανά τον κόσμο, άρχισαν να χρησιμοποιούν τα VR εργαλεία, για να αξιολογούν βήμα προς βήμα κάθε σχεδιαστική πρόταση. Η ομάδα στο Honda Design Studio στο Λος Άντζελες ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στη χρήση της εικονικής πραγματικότητας (VR).

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία επέτρεπε σε συναδέλφους από όλο τον κόσμο να συζητούν μεταξύ τους σε μια περίοδο που δεν μπορούσαν να δουν μαζί από κοντά μοντέλα από πηλό σε κλίμακα ή στις πραγματικές τους διαστάσεις. Η Honda λέει ότι η διαδικασία σχεδιασμού δεν θα γίνει ποτέ εντελώς virtual γιατί η φυσική επαφή είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της συγκεκριμένης διαδικασίας.

«Το Honda Prologue ήταν το κλειδί για την πλήρη χρήση της εικονικής πραγματικότητας σε μια διαδικασία σχεδιασμού που βασίζεται σε δεδομένα, με τη μοντελοποίηση από πηλό ως εργαλείο επαλήθευσης, κάτι που θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και άλλων προϊόντων της Honda», δήλωσε ο Mathieu Geslin, επικεφαλής του τμήματος που ασχολείται με την τεχνολογία VR στο Honda Design Studio.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γλυκοκοιτάζει το MotoE η Honda
Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!
Οριστικό! Έτσι γίνεται «πολιτικό» το υπηρεσιακό δίπλωμα

 

 

Advertisement