Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rimac Nevera: Tο ταχύτερο στην Πράσινη Κόλαση (+video)

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rimac Nevera: Tο ταχύτερο στην Πράσινη Κόλαση (+video)

ΝΕΑ

Rimac Nevera: Tο ταχύτερο στην Πράσινη Κόλαση (+video)

ΝΕΑ

Η Rimac έκανε νέο ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Nurburgring και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τη νέα έκδοση Nevera Time Attack Edition.

Advertisement
Advertisement

Το Nevera σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring με 7 λεπτά και 5,298 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει το Tesla Model S Plaid κατά 20 δευτερόλεπτα!

Συνεχίζοντας το σερί των ρεκόρ, το Rimac Nevera κατέχει πλέον τον τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει ολοκληρώσει γύρο στην εμβληματική πίστα του Nürburgring.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης The Quail, A Motorsports Gathering, η Rimac αποκάλυψε το επίτευγμά της με το Nevera, το οποίο οδηγούσε ο Κροάτης οδηγός αγώνων Martin Kodrić.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένο με ελαστικά Michelin Cup2R, το Nevera κατέκτησε την απαιτητική πίστα του Nurburgring και καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε το Tesla Model S Plaid, το οποίο είχε σημειώσει χρόνο 7 λεπτά, 25,231 δευτερόλεπτα νωρίτερα την ίδια χρονιά. Το επίτευγμα αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από την τηλεμετρία επί του οχήματος όσο και από την TÜV SÜD.

Ο Martin Kodrić εξέφρασε: «Η εξαιρετική ικανότητα του Nevera να επιτυγχάνει τόσο αξιοσημείωτες ταχύτητες στην πίστα, παρά το γεγονός ότι αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα άνετο hyper GT για οδήγηση στο δρόμο, το διακρίνει πραγματικά. Η ολοκληρωμένη μηχανολογία και ο σχεδιασμός του το καθιστούν ευέλικτο – μια ομαλή οδήγηση σε αστικό περιβάλλον, συναρπαστική σε δρόμους με στροφές B, άνετο κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών και εξαιρετικά γρήγορο σε πίστες αγώνων».

Advertisement

Προς τιμήν αυτού του αξιοσημείωτου ρεκόρ και πάνω από ακόμη 20 άλλων, η Rimac παρουσίασε την έκδοση Nevera Time Attack Edition στην Καλιφόρνια. Και οι 12 μονάδες αυτής της έκδοσης έχουν ήδη δεσμευτεί, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα ξεχωριστό χρώμα που αποτίνει φόρο τιμής στο όχημα που είναι υπεύθυνο για την επίτευξη κάθε ενός από αυτά τα ρεκόρ το περασμένο έτος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το μυστικό της Koenigsegg;
Πλάνα που κόβουν την ανάσα μέσα από το Koenigsegg Jesko (+video)
Το Koenigsegg Gemera θα έχει τον κινητήρα του Jesko