Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Koenigsegg Gemera θα έχει τον κινητήρα του Jesko

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Koenigsegg Gemera θα έχει τον κινητήρα του Jesko

ΝΕΑ

Το Koenigsegg Gemera θα έχει τον κινητήρα του Jesko

ΝΕΑ

Στην Koenigsegg, δημιούργησαν το Gemera για να είναι το ταχύτερο τετραθέσιο hypercar στον κόσμο. Όμως, μάλλον δεν τους αρκεί αυτό…

Advertisement
Advertisement

Με έναν θερμικό κινητήρα και τρεις ηλεκτροκινητήρες το Gemera είναι ένα τυπικό hypercar της Koenigsegg.

Όμως, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, τόσο από τον ελιτίστικο ανταγωνισμό όσο και από τα υπόλοιπα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας, είναι ότι την εμπειρία του μπορούν να τη βιώσουν έως και τέσσερις επιβάτες.

Θυμίζουμε ότι το Gemera έχει έναν δίλιτρο τρικύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 598 ίππους, και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας από αυτούς αποδίδει 407 ίππους και οι υπόλοιποι δύο από 508 ίππους έκαστος.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του μοντέλου φτάνει τους 1.727 ίππους. Σύμφωνα με την Koenigsegg, το τετραθέσιο hypercar επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 400 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, το ανήσυχο πνεύμα των στελεχών της και η επιθυμία για δημιουργία ακόμα πιο ξεχωριστών οχημάτων, τους έκαναν να θέλουν το Gemera ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Advertisement

Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή του η οποία θα έχει τον πεντάλιτρο twin turbo V8 κινητήρα από το Jesko. Αυτός αποδίδει 1.280 ίππους με αμόλυβδη βενζίνη και 1.600 ίππους με βιοαιθανόλη «E85».

Advertisement

Ωστόσο, όταν θα συνδυαστεί με το υβριδικής διάταξής σύστημα που υπάρχει στο Gemera, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του αυτοκινήτου θα φτάνει τους 2.300 ίππους με τη χρήση βιοαιθανόλης «E85».

Όπως έχει ανακοινώσει η Koenigsegg, το Gemera θα κατασκευαστεί σε 300 αριθμημένες μονάδες και οι παραδόσεις στους αγοραστές του θα ξεκινήσουν από το 2025.

Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το μοντέλο με τον κινητήρα του Jesko αλλά θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 400.000 δολάρια (περίπου 365.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Να σημειώσουμε ότι, πλέον, η «βασική» τιμή του Gemera με τον αρχικό κινητήρα ξεκινά από τα περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο αυτοκίνητο θα περάσει πρώτο τα 482χλμ./ώρα;
Τι αγοράζεις με 5 εκατομμύρια ευρώ;
Suzuki Hayabusa τα βάζει με Tesla και Koenigsegg (+video)