Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το μυστικό της Koenigsegg;

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το μυστικό της Koenigsegg;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το μυστικό της Koenigsegg;

ΝΕΑ

Τι είναι το KNC και σε ποια υπεραυτοκίνητα της σουηδικής εταιρείας το συναντάμε…

Advertisement
Advertisement

Σκεφeniτείτε όλα τα Koenigsegg που κατασκευάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Το CC concept και οι πολλοί παραγωγικοί του απόγονοι.

Το Agera, το Regera, το Jesko…  Σκεφτείτε την τεράστια δύναμη και την ταχύτητα αυτών των υπεραυτοκινήτων.

Περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι μόνο τρία αυτοκίνητα έχουν «τελειώσει» στο Koenigsegg Naked Carbon, τη μοναδική διαδικασία της σουηδικής εταιρείας να ελαφρύνει ένα ήδη εξαιρετικά ελαφρύ υλικό. Ποια είναι αυτά;

Advertisement
Advertisement

Εδώ έχουμε ένα Regera, το οποίο ήταν το πρώτο που έλαβε την εξοικονόμηση κιλών με τη μέθοδο KNC, το 2018. Εκτός από το ότι κάθε πάνελ τρίβεται μέχρι την ύφανση, για να επιτευχθεί αυτό το απίστευτο φινίρισμα, απαιτούνται πολύ σταθερά χέρια, για να επιτευχθεί η τελική μείωση του βάρους.

Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχει ένα One:1, που βασίζεται στο Agera και διαθέτει 5,0 λίτρων twin-turbo V8, αλλά ρυθμισμένο για να παράγει μια… μικρή ισχύ 1.340 ίππων.

Και το τελευταίο μέλος της τριάδας είναι το Jesko Attack, με τον κινητήρα V8 των 1.600 ίππων, ικανό να κονιορτοποιήσει την πλησιέστερη πίστα αγώνων. Τα όρια θορύβου το επιτρέπουν, φυσικά.

Advertisement

Η KNC ξεχωρίζει για τις δεξιότητες και τα εργαλεία που απαιτούνται για να επιτευχθεί ένα τέτοιο φινίρισμα, ισχυρίζεται η Koenigsegg, η οποία παραμένει προσηλωμένη στην «αφαίρεση υλικού, όχι στην προσθήκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σβήσουν οι φωτιές στα ηλεκτρικά;
Πρόστιμα σε μεθυσμένους οδηγούς ακόμα και αν δεν οδηγούν
Το νέο VW Tiguan… πιάστηκε στα πράσα!

Advertisement