Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Kardian είναι το νέο urban SUV της Renault

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Kardian είναι το νέο urban SUV της Renault

ΝΕΑ

To Kardian είναι το νέο urban SUV της Renault

ΝΕΑ

Η Renault παρουσίασε επίσημα το Kardian, το νέο μικρών διαστάσεων SUV μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Το Kardian είναι το πρώτο καινούργιο μοντέλο που προήλθε από το στρατηγικό σχέδιο της Renault το οποίο ορίζει ότι ως το 2027 θα παρουσιαστούν οκτώ νέα επιβατικά και πέντε επαγγελματικά μοντέλα, στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Αυτό, (σχέδιο) εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρηματικό πλάνο «Renaulution» της γαλλικής εταιρείας και προβλέπει την κατασκευή νέων μοντέλων για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής, του Μαρόκου, της Τουρκίας και της Ινδίας, δηλαδή για αυτές εκτός Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά στο Kardian, βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που έχουν δημιουργήσει στη Renault και η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την πληθώρα νέων μοντέλων ως το 2027 για τις εν λόγω αγορές. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, για την εξέλιξή της επενδύθηκαν 300.000.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το καινούργιο «SUV πόλης» θα κατασκευάζεται στη Βραζιλία, στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην πόλη Curitiba. Όπως ανακοινώθηκε, στη συνέχεια θα παράγεται και στο Μαρόκο, στο εργοστάσιό της στην Casablanca.

Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα νέο τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας ενός λίτρου ο οποίος εξελίχθηκε εκεί. Η απόδοσή του φτάνει τους 125 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 220 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Το Kardian, είναι η υλοποίηση του στόχου που έχουν θέσει στη Renault ο οποίος προβλέπει την αναβάθμιση των μοντέλων της που διατίθενται παγκοσμίως, με σκοπό να φτάσουν στο επίπεδο αυτών που διατίθενται στην Ευρώπη.

Advertisement

Αυτό αφορά τόσο στην παρεχόμενη ασφάλεια όσο και στα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού. Έτσι, το Kardian έχει συνολικά 13 τέτοια συστήματα, αναλόγως του επιπέδου εξοπλισμού του.

O Φαμπρίς Καμπολίβ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, παραβρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του Kardian στη Βραζιλία και αναφέρθηκε στο ευρύτερο σχέδιο που έχει η Renault για τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Όπως είπε, το ζητούμενο είναι να παραμείνει η Renault η μεγαλύτερη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στις χώρες που είναι εκτός Ευρώπης και να διπλασιάσει τα καθαρά κέρδη της σε αυτές ως το 2027, συγκριτικά με αυτά του 2019.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault 4
Τι οδηγούν οι παίκτες του Ολυμπιακού;
Τέλος ο Όμιλος Renault Alliance όπως τον ξέρουμε