Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault 4

Ελλάδα 19:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault 4

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault 4

ΝΕΑ

Το μοντέλο που θα αναβιώσει στη σύγχρονη εποχή το θρυλικό «Quatrelle» αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025. Ας δούμε τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα γι’ αυτό.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο καινούργιο Renault 4 θα παρουσιαστεί έπειτα από το Renault 5 (το έτερο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας το οποίο επίσης θα επανέλθει στο προσκήνιο).

Το νέο Renault 4 θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF EV, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πολλά αυτοκίνητά της αυτής της τεχνολογίας κίνησης, τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά.

Αυτό πρόκειται να συμβεί και με το νέο μοντέλο, καθώς θα υπάρξει και στις δύο εκδόσεις. Η Renault παρουσίασε το πρωτότυπο Renault 4Ever Trophy (φωτογραφία) πριν από περίπου δύο χρόνια, δείχνοντας την πρόθεσή της για το τι θα επακολουθήσει.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα του καινούργιου «Quatrelle» (σημ.: 4L) αναμένεται να έχει πολλές ομοιότητες με το πρωτότυπο. Έτσι, θα διατηρηθούν τα φωτιστικά σώματα εμπρός, όπως και η μάσκα που υπάρχει μεταξύ τους και τα περιβάλλει. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το πίσω μέρος αναφορικά με τα φώτα.

Το μοντέλο παραγωγής θα έχει μικρότερους θόλους και τροχούς σε σχέση με το πρωτότυπο. Φυσικά, το νέο μοντέλο θα θυμίζει τον προκάτοχό του τόσο στο αμάξωμά του όσο και σε κάποιες λεπτομέρειες αυτού.

Advertisement

Το καινούργιο Renaut 4 θα έχει παραπλήσιες διαστάσεις με αυτές του πρωτότυπου σε ό,τι αφορά στο μήκος και το μεταξόνιό του. Θυμίζουμε ότι σε αυτό ήταν 4.160 χλστμ. και 2.570 χλστμ., αντίστοιχα.

Το εσωτερικό του θα ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του 4L και θα είναι εναρμονισμένο με την αισθητική του αμαξώματος. Φυσικά, θα προέχει η σχετικά λιτή διαμόρφωση του ταμπλό το οποίο θα είναι και πρακτικό σε ό,τι αφορά στις θήκες και στον διαθέσιμο χώρο.

Advertisement

Οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οθόνες στον πίνακα οργάνων και στη μέση της κονσόλας θα είναι σκόπιμα σχετικά μικρές, για να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του οχήματος, και ότι θα υπάρχει μπράτσο για την τοποθέτηση smartphone σε χρηστικό σημείο.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο καινούργιο Renault 4, ιδίως στο εσωτερικό του, θα είναι ανακυκλωμένα σε μεγάλο ποσοστό. Ο εξοπλισμός του θα είναι πλήρης αλλά χωρίς συστήματα τα οποία να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του ή να αυξάνουν σημαντικά την τιμή πώλησής του.

Advertisement

Τέλος, ακόμα δεν έχουμε επιβεβαιωμένα στοιχεία για την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα του. Πάντως, η Renault έχει ανακοινώσει ότι θα έχει μπαταρίες του θα είναι τύπου νικελίου, κοβαλτίου, οξείδιού του μαγγανίου οι οποίες είναι φτηνότερες. Θα κατασκευάζονται στη Γαλλία και θα παρέχουν μικτή θεωρητική αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Road Trip στα Βαλκάνια: 3.475 χιλιόμετρα με το Renault Austral E-Tech
Ποιο είναι αυτό το Renault;
Renault Clio: Το σύμβολο της Γαλλίας