Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O πρώην επικεφαλής της Opel πήρε μεταγραφή… στο Βιετνάμ

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O πρώην επικεφαλής της Opel πήρε μεταγραφή… στο Βιετνάμ

ΝΕΑ

O πρώην επικεφαλής της Opel πήρε μεταγραφή… στο Βιετνάμ

ΝΕΑ

Η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast θέλει να εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, και για το σκοπό αυτό… παραχωρεί τα κλειδιά στον τέως CEO της Opel.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Opel, με επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποίησε πως από την 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο  Uwe Hochgeschurtz. O τελευταίος διαδέχεται τον Michael Lohscheller, που όπως ανέφερε η γερμανική μάρκα, «αποφάσισε να αναζητήσει νέας προκλήσεις εκτός Stellantis».

Η νέα επαγγελματική στέγη του Lohscheller είναι μακριά από τη Γηραιά Ήπειρο, και συγκεκριμένα στο Βιετνάμ όπου θα ταξιδέψει για λογαριασμό της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας, VinFast.

Ο 52χρονος Γερμανός αποτελεί με κάθε επισημότητα τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της VinFast και θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας της εταιρείας για επέκταση στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Προσώρας η Vinfast επιχειρεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ και Καναδά και διαθέτει Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) σε Γερμανία, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Η VinFast και ο Lochscheller

Advertisement

Η VinFast, η οποία αποτελεί τον αυτοκινητικό βραχίονα της κοινοπραξίας Vingroup, είναι η πρώτη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία του Βιετνάμ. Τα πρώτα μοντέλα της ήταν βενζινοκίνητα και προσφέρονται στην τοπική αγορά από το 2019.

Το προηγούμενο έτος, η εταιρεία πούλησε γύρω στα 30.000 οχήματα και ευελπιστεί πως το 2021 ο αριθμός θα αυξηθεί στα 45.000. Πλέον η VinFast επικεντρώνεται στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, η παραγωγή των οποίων γίνεται στην πόλη Hai Phong.

Advertisement

Ο Lohscheller ανελαβε τα ηνία της Opel το 2017, όταν η εταιρεία απομακρύνθηκε από την ομπρέλα της General Motors και εισχώρησε στον όμιλο PSA που πλέον ανήκει στη Stellantis.

Η καριέρα του στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκίνησε το 2001 από τη Mitsubishi. Το 2004 εντάχθηκε στην οικογένεια του ομίλου VW όπου εργάστηκε στο τμήμα μάρκετινγκ, ενώ λίγο αργότερα «μετακόμισε» στη VW Group της Αμερικής, αναλαμβάνοντας καθήκοντα επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών.

Εντάχθηκε στην Opel ως CFO το 2012, και το 2017 ανελίχθηκε σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της μάρκας.

Advertisement

Ήταν αυτός που ηγήθηκε του στρατηγικού πλάνου ανάκαμψης “PΑCE” το οποίο βοήθησε τη μάρκα να ξαναγίνει κερδοφόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και… φθηνό
Πλήρως ηλεκτρική η Opel μέχρι το 2028 και με νέο Manta
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Astra