Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Astra

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Astra

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Astra

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για την ολοκαίνουργια γενιά του Opel Astra που βασίζεται σε νέο πλαίσιο και ακολουθεί τη νέα αισθητική της μάρκας.

Σε αυτό το Astra τα πάντα είναι καινούργια, από την εμφάνιση και το πλαίσιο μέχρι και τον τόπο κατασκευής, μιας και θα φτιάχνεται εκ νέου στην έδρα της μάρκας, το Russelsheim.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναμενόταν το καινούργιο Astra ακολουθεί τη νέα και σαφώς πιο ενδιαφέρουσα φιλοσοφία σχεδίασης της Opel που είδαμε για πρώτη φορά στο Mokka και έχει σα βασικό της στοιχείο αναγνώρισης τη μάσκα τύπου Vizor με τα ιδιαίτερα φώτα ημέρας αλλά και πιο δυναμικές γραμμές. Με τονισμένα φτερά και μια χαρακτηριστική πίσω κολώνα, που θυμίζει και Corsa.

Από πλευράς διαστάσεων οι αλλαγές είναι ανεπαίσθητες σε ότι αφορά το μήκος που παρέμεινε στα 4,37 μέτρα, ενώ το πλάτος αυξήθηκε στα 1,86 μέτρα. Μικρή είναι και η αύξηση του μεταξονίου (+13 χιλιοστά) που σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο EMP2 της Stellantis πια που αποτελεί τη βάση -η προηγούμενη γενιά χρησιμοποιούσε πλαίσιο της GM- έχει βελτιώσει τους χώρους στο εσωτερικό. Ενδεικτικό ως προς το τελευταίο η αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ κατά 50 λίτρα, που πλέον φτάνει τα 422.

Advertisement
Advertisement

Ριζικές είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό, με το ενιαίο οπτικά σύνολο του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης των 10,0 ιντσών του συστήματος infotainment, όπως στο Mokka, να κλέβει την παράσταση. Οι φυσικοί διακόπτες άμεσες πρόσβασης σε λειτουργίες που είναι κάτω από την οθόνη είναι μια έξυπνη και πρακτική λύση.

Advertisement

Από κει και πέρα υπάρχουν πολλά συστήματα υποβοήθησης, μεταξύ αυτών και ένα ημι-αυτόνομο για κίνηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση και ένα αυτόματης στάθμευσης. Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει τόσο HUD όσο και σύστημα πέντε καμερών που εξασφαλίζει απεικόνιση 360 μοιρών.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τα δοκιμασμένα τρικύλινδρα σύνολα βενζίνης των 1.200 κυβικών με τους 110 και 130 ίππους που χρησιμοποιούνται και σε άλλα πολλά μοντέλα της Stellantis, καθώς και τον diesel των 1.500 κυβικών που εδώ θα αποδίδει 102 ίππους. Τα κιβώτια θα είναι είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα 8 σχέσεων.

Τα τελευταία θα είναι στάνταρ στις δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις που θα κινούνται από τα γνωστά σύνολα πρόωσης της πρώην PSA που βασίζονται στον τετρακύλινδρο των 1.600 κυβικών και αποδίδουν συνδυαστικά 224 ή 300 ίππους. Το πιο ισχυρό σύνολο θα κινεί την έκδοση OPC του νέου Astra.

Advertisement

Αν όλα πάνε καλά με την πανδημία του Covid-19 το καινούργιο Opel Astra θα είναι στην έκθεση του Μονάχου το φθινόπωρο και στην Ελλάδα θα είναι στις αρχές του 2022, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως θα είναι το τελευταίο Astra με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Opel Astra
Νέο Οpel Astra: Καταφτάνει
Δοκιμή: Opel Mokka-e