Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλήρως ηλεκτρική η Opel μέχρι το 2028 και με νέο Manta

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλήρως ηλεκτρική η Opel μέχρι το 2028 και με νέο Manta

ΝΕΑ

Πλήρως ηλεκτρική η Opel μέχρι το 2028 και με νέο Manta

ΝΕΑ

Σημαντικά νέα για το μέλλον της Opel ανακοινώθηκαν στο Stellantis EV Day, μεταξύ άλλων και η κανονική παραγωγή του Manta E.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της Stellantis σχετικά με τους μελλοντικούς στόχους του ομίλου, ανακοινώθηκε ότι η Opel αναμένεται να περάσει εξ ολοκλήρου στην ηλεκτρική εποχή μέχρι το 2028.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας με σήμα τον κεραυνό, Michael Lohscheller, έκανε ξεκάθαρο το γεγονός ότι τα Opel που θα πωλούνται στη Γηραιά Ήπειρο από το 2028 και μετά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Παράλληλα, έχουμε ευχάριστα νέα για το Opel Manta.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην πρόκειται να το δούμε με τη μορφή του πρωτότυπου Manta GSe ElektroMOD Coupe, αλλά τουλάχιστον ανακοινώθηκε ότι θα περάσει στην ευρεία παραγωγή με ηλεκτρική “καρδιά”. Το πιθανότερο είναι να βασίζεται στην πλατφόρμα της Stellantis, η οποία είναι αποκλειστικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και θα εξασφαλίζει αυτονομία από 500 έως και 800 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Επίσης μάλλον δεν θα έχει και πολλά κοινά με την teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική εταιρεία. Το πιο πιθανό είναι να

Advertisement

Ολόκληρη η γκάμα θα έχει “ηλεκτροποιηθεί” έως κάποιο βαθμό μέχρι το 2024.

Δεν υπάρχουν ακόμα ακριβείς στοιχεία για το πότε ακριβώς θα λανσαριστεί το Manta E και πότε θα περάσει στη (μεγαλύτερη) αγορά της Κίνας. Ο λόγος που αυτή η αγορά είναι σημαντική είναι επειδή υπάρχουν πολύ ελκυστικά κυβερνητικά κίνητρα. Σύμφωνα με στοιχεία του Automotive News Europe, η Opel πουλάει περίπου 5.000 οχήματα ετησίως προς το παρόν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Stellantis “ψάχνεται” για εργοστάσιο μπαταριών στην Ιταλία
Επίσημο: Νέο Opel Manta GSe Elektromod
Opel: 50 χρόνια Manta