Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Opel Mokka-e έγινε Mokka Electric

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Opel Mokka-e έγινε Mokka Electric

ΝΕΑ

To Opel Mokka-e έγινε Mokka Electric

ΝΕΑ

Η Opel ανακοίνωσε ότι το Mokka-e θα ονομάζεται πλέον Mokka Electric και θα διατίθεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, όπως και με μπαταρίες μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας που αυξάνουν και την αυτονομία κίνησής του.

Advertisement
Advertisement

Περίπου έναν χρόνο πριν το γνωρίσαμε ως Mokka-e, δηλαδή ως την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του crossover μοντέλου της Opel. Έπειτα από τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο του Ομίλου Stellantis, το μοντέλο θα ονομάζεται Mokka Electric.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή του, καθώς υπάρχουν ουσιαστικότερες. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται με τις μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας συσσωρευτές οι οποίοι είναι 54 kWh έναντι των 50 kWh που είχε αρχικά. Επίσης, η μέγιστη ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αυξήθηκε στους 154 ίππους, έναντι των 136 ίππων πριν. H μέγιστη ροπή παρέμεινε ίδια (260 Nm).

Advertisement
Advertisement

Η μέγιστη θεωρητική και πραγματική αυτονομία κίνησής του με μια πλήρη φόρτιση αυξήθηκε, επίσης. Συγκεκριμένα, η Opel ανακοινώνει ότι πλέον το Mokka Electric έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 406 χλμ. (κατά «WLTP»), από 338 χλμ. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτίσουν και σε ταχυφορτιστή έως 100 kW και όταν συμβαίνει αυτό χρειάζεται περίπου μισή ώρα για το 20%-80% της μέγιστης ενεργειακής χωρητικότητάς τους.

Τέλος, ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας δεν βελτίωσε τις επιδόσεις του. Η τελική ταχύτητά του παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται περίπου 10 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την Opel.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Mokka-e
Opel: Καινούργια χρώματα για τα Astra και Mokka
Ηλεκτρικός off-road «δαίμονας» από την Opel