Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ανάσταση της σπορ Opel θα είναι ηλεκτρική!

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ανάσταση της σπορ Opel θα είναι ηλεκτρική!

ΝΕΑ

H ανάσταση της σπορ Opel θα είναι ηλεκτρική!

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση ανοίγει πολλές νέες ευκαιρίες. Και η Opel εκμεταλλεύεται την συγκυρία για να επιστρέψει στην κατηγορία των σπορ μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης αντιμετωπίζεται από πολλούς με σκεπτικισμό. Όμως το νόμισμα δεν έχει μόνο μία όψη, καθώς αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για κάποιες εταιρίες να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία τους.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί και με την Opel, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να μπει και πάλι στα σπορ μοντέλα, καθώς όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζει να εκκινήσει μία νέα υπομάρκα, με την ονομασία GSe.

Τα μοντέλα GSe (από το Grand Sport Electric) θα αφορά μοντέλα τα οποία θα έχουν αναβαθμισμένη εμφάνιση, ενώ θα υπάρχουν και βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη και το γενικότερο στήσιμο του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι θα χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ.

Όπως δηλώνει η εταιρία η GSe θα προσφέρει σπορ εμφάνιση με επιδόσεις που θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης. Η γκάμα αυτή θα βρίσκεται πάνω από την υπόλοιπη γκάμα των πιο απλών μοντέλων της εταιρίας και είναι μία αναφορά στα παλαιότερα σπορ μοντέλα GSi της εταιρίας.

Advertisement

Τα ηλεκτρικά μοντέλα που παράγει σήμερα η εταιρία είναι τα Corsa Electric, Mokka Electric, Combo Life Electric και Vivaro Life Electric. Η γκάμα αυτή θα αποκτήσει σύντομα δύο νέα μέλη με το Astra Electric και Astra Sports Tourer Electric, ενώ η εταιρία σκοπεύει να προσφέρει κάθε μοντέλο της και με ηλεκτρική έκδοση.

Από το 2028, όλα τα νέα μοντέλα της εταιρίας θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Η μάρκα GSe θα αποτελέσει την διάδοχη κατάσταση των σπορ μοντέλων της εταιρίας που παλαιότερα ήταν κάτω από την ταμπέλα της OPC.

Advertisement

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βγει με την ένδειξη GSe αν και οι πληροφορίες θέλουν ένα Astra να είναι κάνει το ποδαρικό, με την plug-in υβριδική έκδοση των 300 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Rocks-e, το μέλλον της μετακίνησης (+video)
To «καυτό» Opel Astra-e θα κοντράρει το VW ID.3 GTX
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο ηλεκτρικό Opel Astra-e