ΝΕΑ

Opel: Καινούργια χρώματα για τα Astra και Mokka

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel: Καινούργια χρώματα για τα Astra και Mokka

ΝΕΑ

Opel: Καινούργια χρώματα για τα Astra και Mokka

ΝΕΑ

Με το νέο Opel Astra και το Mokka, ο Γερμανός κατασκευαστής εκτός από δύο άκρως συναρπαστικά νέα μοντέλα, έχει δημιουργήσει και δύο ζωηρά νέα χρώματα που μαγνητίζουν το βλέμμα: πράσινο για το Mokka και κίτρινο για το Astra.

Advertisement

Το “Kult Yellow”, το χρώμα λανσαρίσματος του νέου Astra, παντρεύει την παράδοση της Opel με τις σημερινές τάσεις, ενώ η βιώσιμη διαδικασία βαφής “3-wet” μειώνει περαιτέρω τις εκπομπές ρύπων.

«Τα χρώματα που προορίζονται για τα αυτοκίνητα πρέπει όχι μόνο να ικανοποιούν τον πελάτη, αλλά και να ταιριάζουν με το μέγεθος και το σχήμα του αυτοκινήτου» εξηγεί η Nicole Heidt, Assistant Chief Designer στον τομέα Χρωμάτων και Ταπετσαριών. Από την αρχή της εξέλιξης του νέου Astra, η ομάδα Marketing της Opel ενημέρωσε τους ανθρώπους του Design ότι ήθελε η έκτη γενιά του best-seller Astra να διατίθεται σε κίτρινο, που έχει μακρά παράδοση ως χρώμα της μάρκας.

Advertisement

Όπως συνήθως συμβαίνει με ένα νέο χρώμα, η Nicole Heidt ξεκίνησε τη διαδικασία δημιουργίας με έρευνα των χρωματικών τάσεων. Σε συνδυασμό με τη δική της εμπειρία, άρχισε να σκέφτεται ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα, σκουρότερη απόχρωση του κίτρινου για το νέο Astra. Στη συνέχεια, η Nicole πήγε τις ιδέες της στο βαφείο του τμήματος Design, όπου η ίδια δημιούργησε τη “συνταγή” για το νέο χρώμα.

H σχεδιάστρια ετοίμασε ένα κολάζ εικόνων και δείγματα χρωμάτων και παρουσίασε το νέο χρώμα στους επικεφαλής του Design και στο Marketing. Αφού έλαβε την έγκρισή τους, η Nicole έφτιαξε στη συνέχεια δείγματα για τον προμηθευτή του χρώματος στο εργοστάσιο του Russelsheim, του οποίου το τελικό προϊόν έπρεπε να ταιριάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με τη σχεδιαστική ιδέα και τα χρωματικά δείγματα για μαζική παραγωγή.

Η εξέλιξη νέων χρωμάτων διαρκεί έως 4 χρόνια

Advertisement

Η διαδικασία εξέλιξης ενός νέου χρώματος για ένα νέο μοντέλο μπορεί να διαρκέσει μέχρι τέσσερα χρόνια και, όταν ολοκληρωθεί, η νέα βαφή πρέπει να είναι διαθέσιμη για «ψεκασμό» από ρομπότ 12 μήνες πριν από την έναρξη παραγωγής. «Το κίτρινο που επιλέξαμε ως χρώμα λανσαρίσματος για το νέο Astra στο ξεκίνημα της διαδικασίας έχει αποδειχτεί ότι πέτυχε το στόχο του», δήλωσε η Nicole Heidt.

Advertisement

Για το Mokka, το αντισυμβατικό SUV που απευθύνεται σε πελάτες με πιο νεανικό προφίλ σε σχέση με το νέο Astra, η Opel θέλησε να δημιουργήσει ένα τολμηρό, σπορ νέο χρώμα. Η έρευνα της Nicole Heidt έδειξε ότι οι πράσινοι τόνοι είναι πολύ στη μόδα και πρόσθεσε: «Επιπλέον, το πράσινο είναι το ιδανικό χρώμα για ένα ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, όπως το Mokka-e».

Διαδικασία βαφής “3-wet”

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως το ηλεκτρικό Opel Mokka-e ή το νέο Astra plug-in hybrid είναι δύο μόνο παραδείγματα για το πώς η Opel συνεισφέρει στη βιώσιμη κινητικότητα. Η διαδικασία της βαφής διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, το “Kult Yellow” του νέου Astra χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο παραγωγής του Russelsheim, με αποτέλεσμα οι εκπομπές ρύπων από το βαφείο να έχουν μειωθεί σημαντικά.

Advertisement

Στην εγκατάσταση χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή η μέθοδος βαφής «3-wet», που αφαιρεί από την όλη διαδικασία ένα πλήρες στάδιο στεγνώματος. Συγκριτικά με τις συμβατικές διαδικασίες βαφής, η συγκεκριμένη μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 2.200 τόνους, ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθεί να παρέχει στο αυτοκίνητο υψηλά επίπεδα προστασίας από διάβρωση και αλλοιώσεις στην επίστρωση εξαιτίας χτυπημάτων από πέτρες. Επιπλέον, η ετήσια κατανάλωση νερού μειώνεται κατά περίπου 1.800 κυβικά μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Opel Astra: Οι τιμές στην Ελλάδα
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Μεγαλύτερη αυτονομία για τα Corsa-e και Mokka-e