Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικός off-road «δαίμονας» από την Opel

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικός off-road «δαίμονας» από την Opel

ΝΕΑ

Ηλεκτρικός off-road «δαίμονας» από την Opel

ΝΕΑ

Ένα νεανικό ηλεκτρικό όχημα για ατελείωτες off road περιπέτειες στα περίχωρα της πόλης. «Μπαλαντέζα να πάρεις»!…

Advertisement
Advertisement

Η Opel στην Γερμανία δημιούργησε έναν διαγωνισμό μέσα από τα social media στον οποίο καλούσε τους νεαρούς σχεδιαστές και όποιον άλλον ήθελε να συμμετάσχει να δημιουργήσουν μία ακραία εκδοχή για το λιλιπούτειο ηλεκτρικό Rocks-e (το αδελφό μοντέλο του Citroen Ami).

To σχέδιο που βραβεύτηκε ανήκει σε έναν νεαρό σπουδαστή του School of Design του Pforzheim University στην Γερμανία. Το όνομά του είναι Lukas Wenzhofer και το δημιούργημά του το ονομάζει Rocks e-Xtreme.

Το σχέδιο εντυπωσίασε τους ανθρώπους της Opel οι οποίοι μάλιστα αποφάσισαν να προχωρήσουν και στην κατασκευή του, έστω σε ένα και μόνο αντίτυπο.

Advertisement
Advertisement

Όπως βλέπουμε ο νεαρός σχεδιαστής δημιούργησε ένα πολύ εμπνευσμένο σχέδιο με νέες αναρτήσεις με διπλά ψαλίδα τα οποία επιτρέπουν στους τροχούς να βρίσκονται αρκετά έξω από το αμάξωμα.

Οι μοναδικής σχεδίασης τροχοί εφοδιάζονται με ελαστικά εκτός ασφάλτου, ενώ έχει ανέβει σημαντικά και η απόσταση από το έδαφος.

Advertisement

Το αμάξωμα έχει επιπλέον ένα επιπλέον σωληνωτό πλαίσιο πάνω από την καμπίνα των επιβατών, υπάρχουν έξτρα φωτιστικά σώματα και μία εντυπωσιακή αεροτομή στο πίσω μέρος.

Advertisement

Ο 26χρονος σχεδιαστής υποστηρίζει ότι απευθύνεται σε νέους ανθρώπους με περιπετειώδεις life-style που αναζητούν ένα μικρό αυτοκίνητο που θα μπορεί να φθάσει όσο πιο μακριά γίνεται σε ένα δύσκολο έδαφος. Αρκεί βέβαια να μην απομακρυνθεί αρκετά από πρίζες και φορτιστές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Opel Rocks-e
Το Opel Rocks-e και ως μίνι επαγγελματικό
To Rocks-e είναι το μίνι ηλεκτρικό Opel