Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Jeep Avenger 4xe: Υβριδικό και με προηγμένη τετρακίνηση

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Jeep Avenger 4xe: Υβριδικό και με προηγμένη τετρακίνηση

ΝΕΑ

Νέο Jeep Avenger 4xe: Υβριδικό και με προηγμένη τετρακίνηση

ΝΕΑ

Με μία ενδιαφέρουσα υβριδική υλοποίηση, το Jeep Avenger 4xe γίνεται και τετρακίνητο δημιουργώντας μία νέα προσέγγιση στην κλασική συνταγή της ιστορικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Το Jeep Avenger μας συστήθηκε ως ηλεκτρικό και κέρδισε σημαντικά βραβεία και μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό. Όμως η Stellantis δεν αδιαφορεί και για τις συμβατικές εκδόσεις, για τις οποίες επιφυλάσσει και μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες.

Μία από αυτές εμφανίζεται στο νέο Jeep Avenger 4xe, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται μία ιδιαίτερα εξελιγμένη εκδοχή του υβριδικού συστήματος το οποίο ενσωματώνει τις δυνατότητες τετρακίνησης με μια διάταξη 48V mild-hybrid.

Το σύστημα κίνησης του Avenger 4xe διαθέτει έναν θερμικό κινητήρα 136 ίππων ο οποίος συμπληρώνεται από δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 29 ίππων ο καθένας, έναν εμπρός ενσωματωμένο στον κινητήρα και έναν στο πίσω άξονα για να δίνει κίνηση στους αντίστοιχους τροχούς προσφέροντας τα πλεονεκτήματα της τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας “power looping” εγγυάται την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς ανεξάρτητα από την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας ικανοποιητική απόδοση σε κάθε είδους έδαφος

Επιπλέον, το Avenger 4xe εισάγει ένα σύστημα 48V Mild Hybrid, που επιτρέπει την οδήγηση σε αποκλειστικά ηλεκτρική λειτουργία σε χαμηλές ταχύτητες.

Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων e-DCS6, η λειτουργία αυτή βελτιώνει την αποδοτικότητα σε καύσιμο και μειώνει τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement

Η έναρξη των παραγγελιών αναμένεται προς τα τέλη του 2024 με την έκδοση αυτή να αποτελεί σε κάθε περίπτωση μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για όσους είδαν στο Avenger ένα ορίτζιναλ Jeep με ότι αυτό συνεπάγεται και στις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Jeep Avenger e-Hybrid διαθέσιμο για παραγγελία!
Jeep Avenger e: Η ηλεκτροκίνηση στη σωστή διάσταση
Το νέο Jeep Avenger με πλήρη γκάμα κινητήρων από 23.990 ευρώ

Advertisement