Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MG3

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MG3

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MG3

ΝΕΑ

Το καινούργιο MG3 ανανεώνει την παρουσία της εταιρίας σε μία ιδιαίτερα σημαντική κατηγορία με μεγάλη ενδιαφέρον και για την αγορά της Ελλάδας στην οποία θα έρθει μέσα στο Μάϊο.

Advertisement
Advertisement

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό αυτοκίνητο για την χώρα μας έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο λόγος για το MG3, το οποίο περνά στην δεύτερη γενιά του με μία τολμηρή αισθητική και με πλήρη υβριδική ισχύ για να διεκδικήσει την κυριαρχία του στην αγορά των supermini.

Σχεδιασμένο στο στούντιο της MG στη Σαγκάη, το MG3 με τη νέα του εμφάνιση αντλεί έμπνευση από την τρέχουσα γκάμα crossover και hatchback της μάρκας. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, προσφέροντας ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό και βελτιωμένες αναλογίες.

Το ολοκαίνουργιο MG3 θα παρουσιαστεί σε τρία επίπεδα εξοπλισμού για τους Ευρωπαίους πελάτες – Standard, Comfort και Luxury. Καθεμία από αυτές έχει ως στόχο να προκαλέσει άλλα μοντέλα της κατηγορίας B όσον αφορά την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά που προσφέρονται ως στάνταρ.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παραμένει η εγγύηση των 7 ετών και των 150.000 χιλιομέτρων που ισχύει και για τα άλλα μοντέλα της εταιρίας.

Κάτω από το καπό, το MG3 διαθέτει το πρώτο υβριδικό σύστημα κίνησης της MG, που ονομάζεται Hybrid Plus. Αυτή η προσέγγιση συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα  1,5 λίτρων 102 ίππων που λειτουργεί στον κύκλο Άτκινσον με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, αποδίδοντας συνδυαστικά 195 ίππους και 306 Nm ροπής.

Advertisement

Χάρη σε αυτή την υψηλή ισχύ για τα δεδομένα της κατηγορίας, το νέο μικρό MG είναι ιδιαίτερα γρήγορο, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Το νέο MG3 έχει αποκλειστικά κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τριών σχέσεων το οποίο σύμφωνα με την MG είναι πολύ καλύτερο από τα κιβώτια CVT που συναντάμε στα υβριδικά.

Advertisement

Το ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα έχει 5 διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας αλλά και 3 προγράμματα οδήγησης έτσι ώστε να είναι πάντα σε θέση να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό οικονομίας και οδηγικής ευχαρίστησης.

Σύμφωνα με την εταιρία η κατανάλωση φθάνει τα 4,4 λτ/100 χλμ, με τις εκπομπές ρύπων στα 100 γρ/χλμ,. Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι η μπαταρία των 1,83 kWh επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

Στο δρόμο, το MG3 υπόσχεται μια εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα το χαρακτηριστικό “fun to drive” ήθος της μάρκας, καθώς μεγάλο μέρος της εξέλιξής του έγινε στην Ευρώπη.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, το MG3 εισάγει μια μοντέρνα αισθητική με “αιωρούμενες” διπλές οθόνες, με μια οθόνη 7,0 ιντσών για τον οδηγό και μια οθόνη αφής infotainment 10,25 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό δορυφορική πλοήγηση είναι στάνταρ, όπως και η ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay/Android Auto. Το MG iSMART παρέχει στους πελάτες του MG3 επίπεδα συνδεσιμότητας και χαρακτηριστικών που συνήθως συνδέονται με premium μοντέλα.

Άλλα σημαντικά στοιχεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν κλιματισμό, ηχοσύστημα έξι ηχείων με σύνδεση Bluetooth, τέσσερις θύρες USB και αισθητήρες και κάμερα παρκαρίσματος πίσω. Τα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού προσθέτουν δερμάτινη ταπετσαρία, είσοδο χωρίς κλειδί, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και τιμόνι και κάμερα 360 μοιρών.

Το MG3 επωφελείται επίσης από τα πιο σύγχρονα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS). Η αυξημένη ασφάλεια παρέχεται μέσω της τεχνολογίας MG Pilot, η οποία περιλαμβάνει Lane Keep Assist με σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning και Traffic Jam Assist.

Οι διαστάσεις του νέου supermini είναι μέσα στα πλαίσια της κατηγορίας, με μήκος 4,113 χιλιοστά, πλάτος 1.797 χιλιοστά και ύψος 1.502 χιλιοστά. Το βάρος του φθάνει τα 1.285 κιλά.

Με μακρύτερο μεταξόνιο στα 2.570 χιλιοστά και αυξημένη χωρητικότητα χώρου αποσκευών (με 29 λίτρα είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας του), το MG3 υπόσχεται βελτιωμένη άνεση και πρακτικότητα, καθιστώντας το ισχυρό διεκδικητή στην ανταγωνιστική κατηγορία των supermini.

Η άφιξή του στην ελληνική αγορά αναμένεται μέσα στο Μάιο σε τιμή που όπως συνηθίζει η ελληνική αντιπροσωπεία της MG θα ανακατέψει και πάλι την τράπουλα της αγοράς σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: MG ZS 1.5 VT-i
MG HS: Επιβλητικό, άνετο, high tech και με νέα τιμή
MG ZS: Οι 5+1 λόγοι που άλλαξε την ελληνική αγορά (+video)