Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι παρουσίασε η Lucid Motors στη Γενεύη

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι παρουσίασε η Lucid Motors στη Γενεύη

ΝΕΑ

Τι παρουσίασε η Lucid Motors στη Γενεύη

ΝΕΑ

Η ελβετική πόλη είναι το μέρος όπου έκανε την ευρωπαϊκή παρουσία της η Lucid Motors, λανσάροντας τα Lucid Air και Gravity.

Advertisement
Advertisement

Η Lucid Motors είναι η εταιρεία η οποία θέλησε να ανταγωνιστεί την Tesla από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε. Μάλιστα, η έδρα της είναι στην Καλιφόρνια, δηλαδή η πολιτεία στη οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται πριν χρόνια και αυτή.

Τα στελέχη της Lucid Motors αποφάσισαν να έχουν εμπορική παρουσία και στην Ευρώπη. Έτσι, στη Γενεύη παρουσίασαν τόσο το Lucid Air, το πρώτο μοντέλο που δημιούργησε, όσο και το Gravity, το νέο το οποίο είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, η εταιρεία παρουσίασε το Air Pure, την πιο προσιτή εκδοχή του sedan μοντέλου. Αυτή έχει έναν ηλεκτροκινητήρα (στο πίσω μέρος) μέγιστης ισχύος 422 ίππων το οποίο έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία η οποία κυμαίνεται μεταξύ 708-747 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, παρουσίασε το Air Touring με τους δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 628 ίππων και μέγιστης θεωρητικής αυτονομίας 648-725 χλμ. Φυσικά, υπάρχει και το Air Sapphire το οποίο έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.250 ίππους.

Ωστόσο, το καινούργιο στοιχείο αφορά Gravity, «το SUV του αύριο» όπως το ονομάζει η Lucid Air. Το νέο επταθέσιο μοντέλο είναι ένα μεγάλων διαστάσεων αμιγώς ηλεκτροκίνητό όχημα το οποίο έχει μήκος 5.035 χλστμ., το πλάτος του 2.215 χλστμ., και το ύψος του αμαξώματός του 1.656 χλστμ. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 3.055 χλστμ.

Η πλατφόρμα του αυτοκινήτου είναι αρχιτεκτονική; 900 Volt. Το Gravity έχει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν περισσότερους από 800 ίππους και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του φτάνει τα 708 χλμ., βάσει όσων ανακοινώνει η Lucid Motors. Το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα μπορέσει η Lucid να κατατροπώσει την Tesla;
Σε τι συμφώνησε η Aston Martin με τη Lucid Motors;
Η Lucid αποκαλύπτει τη σχέση της με την Formula E