Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη το κινεζικό IM L6 με μπαταρίες στερεού τύπου

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη το κινεζικό IM L6 με μπαταρίες στερεού τύπου

ΝΕΑ

Στη Γενεύη το κινεζικό IM L6 με μπαταρίες στερεού τύπου

ΝΕΑ

Η παρουσία των Κινέζων στην εφετινή Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης θα είναι κυρίαρχη και καταλυτική. Εκεί, θα βρεθεί και η Intelligent Mobility Motors με το νέο μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Η ίδρυση καινούργιων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα γίνεται με φρενήρη ρυθμό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Όλες έχουν την ίδια κατασκευαστική φιλοσοφία κα ίδιο εμπορικό στόχο: Να παράγουν πολυτελή ηλεκτρικά μοντέλα για τη Γηραιά Ήπειρο.

Η Intelligent Mobility Motors είναι μία από αυτές. Συστάθηκε το 2020 και ανήκει στον Όμιλο SAIC Motor. Τα στελέχη του τελευταίου συνεργάστηκαν με την Alibaba (τον κινεζικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου) και τον Όμιλο Zhangjiang που ειδικεύεται και στον τομέα Έρευνας και Εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Στη Γενεύη, η εταιρεία θα παρουσιάσει το IM L6, ένα νέο τετράθυρο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Όπως ανακοινώθηκε, θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τη μέγιστη θεωρητική αυτονομία του, η οποία θα είναι είτε 600 χλμ. είτε 800 χλμ., αντίστοιχα. Στη δεύτερη περίπτωση θα εφοδιάζεται με μπαταρίες στερεού τύπου για να μπορεί να επιτυγχάνει τη συγκεκριμένη επίδοση.

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι στην ισχυρότερη εκδοχή του το IM L6 θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το μοντέλο.

Advertisement

Ωστόσο, επειδή θα βασίζεται στο IM L7 (φωτογραφίες) που παρουσιάστηκε το 2021 πιθανόν να έχει τους συσσωρευτές ενεργειακής χωρητικότητας 93 kWh στην πιο προσιτή έκδοσή του.

Το καινούργιο IM L6 θα υπάρχει στον χώρο που έχει μισθώσει Όμιλος SAIC στο εκθεσιακό κέντρο της Palexpo, στην ελβετική πόλη. Εκεί, θα βρίσκεται και το νέο MG 3 της MG Motor η οποία ανήκει σε αυτόν, επίσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η MG προγραμματίζει νέα μοντέλα και αναβαθμίσεις!
Αυτό είναι το next big thing των Κινέζων
Το Cyberster Red Top Edition τιμά το παρελθόν της MG Motor