Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά τα concept προλογίζουν το νέο Fiat Panda

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά τα concept προλογίζουν το νέο Fiat Panda

ΝΕΑ

Αυτά τα concept προλογίζουν το νέο Fiat Panda

ΝΕΑ

H Fiat παρουσίασε πρωτότυπο του καινούργιου Panda όπως και τα αντίστοιχα πρωτότυπα νέων μοντέλων της που θα βασίζονται σε αυτό και τα οποία αναμένεται να εμφανιστούν ως το 2027.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Fiat Panda θα είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα που θα παρουσιαστούν εντός της χρονιάς.

Η ηλεκτροκίνηση επέτρεψε στην ιταλική εταιρεία να επαναφέρει κάποια από τα εμβληματικά οχήματά της και το μικρό αυτοκίνητο θα είναι το πρώτο μιας σειράς εξ αυτών.

Ο Ολιβιέ Φρανσουά, Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat,ανακοίνωσε την δημιουργία έξι νέων μοντέλων. Το Panda θα είναι το πρώτο από αυτά και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Ιούλιο όπως έχει ανακοινωθεί από την ιταλική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο από τα πρωτότυπα που αποκάλυψε η Fiat ονομάζεται City Car και θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές του Panda. Όπως έγινε γνωστό, η σχεδίασή του επηρεάστηκε από το ιστορικό κτήριο της εταιρείας στο Lingotto και δημιουργεί μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για τα επόμενα καινούργια μοντέλα της, όπως δήλωσε ο Φρανσουά.

Θυμίζουμε ότι στο κτήριο του Lingotto υπήρχε η πίστα δοκιμών στην οροφή του. Το εσωτερικό του City Car έχει διαμορφωθεί με τρόπο του να παραπέμπει σε αυτή, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα υλικά για τη δημιουργία του.

Advertisement

Το τρίτο πρωτότυπο είναι το Pick-Up, το οποίο προϊδεάζει κυρίως για ένα καινούργιο μοντέλο της Fiat για την αγορά της Βραζιλίας και της Νοτίου Αμερικής, γενικότερα. Φυσικά, πρόκειται για ένα pickup μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης και του Strada.

Advertisement

Όπως δηλώνουν από τη Fiat, το νέο μοντέλο θα χαρακτηρίζεται από την πρακτικότητά του και θα συνδυάζει στοιχεία ενός επαγγελματικού οχήματος με αυτά ενός SUV.

Το τέταρτο πρωτότυπο ονομάζεται Fastback και έχει σκοπό να επεκτείνει τις πωλήσεις της εταιρείας στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, χωρίς να εξαιρείται η ευρωπαϊκή από τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας.

Advertisement

Θα προσπαθήσει να μιμηθεί την εμπορική πορεία του υπάρχοντος Fastback αλλά και του Tipo. Για τον λόγο αυτό οι σχεδιαστές της εταιρείας εφάρμοσαν στο αμάξωμά του ιδέες τους οι οποίες το κάνουν να δείχνει δυναμισμό και να είναι όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό.

Το SUV είναι το πέμπτο πρωτότυπο που παρουσίασε η Fiat. Πρόκειται για ένα «Giga Panda», όπως το προσδιορίζει και έχει σκοπό να επεκτείνει τα χαρακτηριστικά του Panda και σε μεγαλύτερη κατηγορία οχημάτων. Τα στοιχεία της σχεδίασης, της πρακτικότητας και του ενδιαφέροντος σχεδιασμού στο αμάξωμα παραμένουν αλλά έχουν ενισχυθεί ώστε να ταιριάζουν στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Τέλος, το Camper μάς προϊδεάζει για έναν νέο τύπο αυτοκινήτου στη σύγχρονη ιστορία της Fiat. Θα εξυπηρετεί πολλές και διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες των επιβατών και θα προσφέρει και ευχάριστη μετακίνηση τόσο σε αυτούς όσοι και στον οδηγό.

Οι Ιταλοί το προσδιορίζουν και με τον νεολογισμό «Fun-ctionality», μια σύνθετη λέξη η οποία αποτελείται από αυτές των εννοιών διασκέδασης και πρακτικότητας. Δηλαδή τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αρχικό Panda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι το νέο Fiat Panda
Πώς μπορεί να είναι ένα vintage Fiatάκι που έπαθε ηλεκτροπληξία;
Ποια είναι η πιο μεγάλη εταιρεία της Stellantis;