Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi έχει νέο κέντρο για crash tests

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi έχει νέο κέντρο για crash tests

ΝΕΑ

H Audi έχει νέο κέντρο για crash tests

ΝΕΑ

H ασφάλεια των αυτοκινήτων, ενεργητική και παθητική, είναι πάντα βασική προτεραιότητα για την Audi.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας αποφάσισαν να επενδύσουν περισσότερο στη βελτίωση της ασφάλειας που προσφέρουν τα μοντέλα της σε επιβάτες και λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου.

Οι καινούργιες εγκαταστάσεις για την πραγματοποίηση των δοκιμών πρόσκρουσης των αυτοκινήτων της δημιουργήθηκαν στο Ingolstadt, την έδρα της Audi.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ποσό που ενδύθηκε γι’ αυτές έφτασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ και χρειάστηκαν τρία χρόνια για την ολοκλήρωσή τους.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, πρόκειται για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του ήδη υπάρχοντος χώρου του Κέντρου Ασφάλειας («Audi Vehicle Safety Center») στον οποίο πραγματοποιούνταν τα crash tests των μοντέλων της ως τώρα.

Όπως ανακοινώθηκε, εκτός από τον νέο ψηφιακό εξοπλισμό, το σημαντικότερο καινούργιο στοιχείο του Κέντρου είναι μια κινούμενη επιφάνεια βάρους 100 τόνων χάρη στην οποία είναι δυνατόν να προσομοιώνονται δοκιμές πρόσκρουσης υπό γωνία και όχι απλώς εμπρόσθιες, πλαϊνές και οπίσθιες.

Advertisement

Στον αναβαθμισμένο εξοπλισμό του Κέντρου περιλαμβάνονται, επίσης, dummies τα οποία φέρουν περισσότερους και πιο σύγχρονους αισθητήρες για την καταγραφή δεδομένων κατά τη σύγκρουση.

Advertisement

Αυτά, είναι περισσότερα από εξήντα και οι διαστάσεις και το βάρος τους αντιστοιχούν από ένα μωρό ενάμισι έτους μέχρι υψηλού αναστήματος ενήλικα βάρους μεγαλύτερου των 100 κιλών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Audi, το συνολικό μήκος του πεδίου δοκιμών πρόσκρουσης φτάνει τα 250 μέτρα, απόσταση η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητα να αναπτύσσουν και να διατηρούν την απαραίτητη ταχύτητα για την πραγματοποίηση των crash tests, με όλα τα πιθανά σενάρια που έχουν καταγραφεί ή που μπορεί να σκεφτούν τα στελέχη του Κέντρου, ως ενδεχόμενο συμβάν.

Advertisement

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Κέντρου, ο Όλιβερ Χόφμαν, επικεφαλής του Τεχνικού Τμήματος της Audi και της Audi Sport, δήλωσε σχετικά: «Η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα στην Audi.

»Τα μοντέλα μας επιτυγχάνουν κορυφαία αποτελέσματα στα τεστ παγκοσμίως. Όμως, δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας. Αντιθέτως, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις δυνατότητες και τη διαδικασία των δοκιμών μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi RS e-tron GT ice race edition: «On the rocks» (+ video)
Τι θα συμβεί εάν μας τρακάρει φορτηγό; (+ video)
Τελικά είναι επικίνδυνα τα Κινέζικα αυτοκίνητα; (+video)