Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS e-tron GT ice race edition: «On the rocks» (+ video)

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS e-tron GT ice race edition: «On the rocks» (+ video)

ΝΕΑ

Audi RS e-tron GT ice race edition: «On the rocks» (+ video)

ΝΕΑ

Στην Audi, θέλησαν να τιμήσουν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Audi Sport. Το αποτέλεσμα είναι η συγκεκριμένη επετειακή έκδοση του RS e-tron GT.

Advertisement
Advertisement

Η αρχή έγινε με το Audi Sport quattro. Από τότε, το πολλά έχουν αλλάξει και κυρίως η Audi καθαυτή.

Τα στελέχη της, για να γιορτάσουν τη συμπλήρωση σαράντα ετών από τη σύσταση του τμήματος σπορ μοντέλων της, αποφάσισαν να το πράξουν με τον τυπικό τρόπο: Με τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης ενός μοντέλου της.

Στην εποχή μας, δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλο από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Και ποιο αντιπροσωπευτικότερο για την περίσταση από το RS etron GT;

Advertisement
Advertisement

Έτσι, το RS etron GT ice race edition είναι αυτό που αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει την Audi Sport στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία. Όπως ανακοινώθηκε, θα κατασκευαστούν μόλις 99 αριθμημένες και συλλεκτικές μονάδες του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αμάξωμα είναι βαμμένο στο μεταλλικό ασημί χρώμα το οποίο ονομάζουν «Florett silver». Όπως ανακοινώθηκε, η έμπνευση γι’ αυτό προήλθε από τις αποχρώσεις του πάγου στην περιοχή Zell am See, στις αυστριακές Άλπεις.

Advertisement

Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιούταν στην περιοχή εκδήλωση με αγωνιστικά αυτοκίνητα στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης που υπάρχει εκεί.

Advertisement

Από το 2019 έγινε προσπάθεια να αναβιώσει το γεγονός, το οποίο δεν διοργανώθηκε εφέτος εξαιτίας των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών που δεν επέτρεψαν να παγώσει η λίμνη.

Εκτός από το ιδιαίτερο χρώμα, το RS e-tron GT ice race edition έχει στοιχεία σε μωβ απόχρωση, κυρίως στη μάσκα και στα πλαϊνά του οχήματος, η οποία μιμείται τον αντίστοιχο χρωματισμό των γυαλιών ηλίου που φορούν οι σκιέρ.

Advertisement

Η οροφή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα και οι τροχοί έχουν ειδική σχεδίαση και διάσταση 21 ιντσών.

Η Audi δεν δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, όμως σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε και σε αυτό υπάρχει το ίδιο χρωματικό μοτίβο σε σημεία του ταμπλό και στην ταπετσαρία.

Τέλος, καθόσον το RS e-tron GT ice race edition είναι μια επετειακή εξοπλιστική εκδοχή βασίζεται στην έκδοση των 598 ίππων του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi RS e-tron GT
Σάινθ: Τον έχει προσεγγίσει η Audi
Τι οδηγούν οι αστέρες της Μπάγερν Μονάχου;