ΝΕΑ

To Audi S1 Hoonitron του Κεν Μπλοκ είναι όπλο και στην ευθεία (+video)

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Audi S1 Hoonitron του Κεν Μπλοκ είναι όπλο και στην ευθεία (+video)

ΝΕΑ

To Audi S1 Hoonitron του Κεν Μπλοκ είναι όπλο και στην ευθεία (+video)

ΝΕΑ

H Audi έφτιαξε αυτό το εργαλείο, για τις πλαγιολισθήσεις του αλησμόνητου Αμερικανού, αλλά οι δυνατότητές του, είναι μεγαλύτερες.

Advertisement
Advertisement

Ενώ ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού Κεν Μπλοκ δεν είναι πλέον μαζί μας, η Audi δεν είναι ακόμη έτοιμη να αποσύρει το «βαλλιστικό» S1 Hoonitron, που ανέπτυξε για αυτόν, με την αυτοκινητοβιομηχανία να παραδίδει τα κλειδιά στο CarWow και να μας δίνει την ευκαιρία να δούμε το αυτοκίνητο σε δράση, για μια ακόμα φορά.

Η Audi κατασκεύασε το S1 Hoonitron, ως το απόλυτο εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό εργαλείο drift για το βίντεο «Electrikhana» του Κεν Μπλοκ, αλλά δεν είναι απλώς ένα θηρίο που πλαγιολισθαίνει. Είναι επίσης πολύ γρήγορο σε ευθεία γραμμή, οπότε το CarWow το συνέταξε με ένα RS e-tron GT και ένα R8 GT.

Αν κοιτάξουμε απλά τα στοιχεία ισχύος και ροπής, μεταξύ των τριών, έχουν αρκετές ομοιότητες. Το S1 Hoonitron είναι το πιο ισχυρό με 680 ίππους και 640 Nm ροπής, το RS e-tron GT έχει ισχύ 646 ίππων και 612 Nm, ενώ το R8 GT έχει 620 ίππους και 565 Νm.

Advertisement
Advertisement

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το R8 GT με κινητήρα V10 είναι το ελαφρύτερο αυτοκίνητο από τα τρία, φτάνοντας τα 1.570 κιλά. Αυτό είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τα 2.345 κιλά του RS e-tron GT και ελαφρώς λιγότερο από τα 1.620 κιλά, του αυτοκινήτου του Κεν Μπλοκ.

Στον πρώτο αγώνα, ο οδηγός του RS e-tron GT έχει την καλύτερη εκτόξευση, αλλά μόλις το S1 Hoonitron άρχισε να αυξάνει ταχύτητα, το προσπέρασε γρήγορα και κέρδισε τη νίκη. Το R8 GT έμεινε πολύ πίσω. Στον δεύτερο αγώνα, τα RS e-tron GT και S1 Hoonitron, ήταν πολύ ομοιόμορφα εκτός γραμμής, αλλά για άλλη μια φορά, το αυτοκίνητο του Κεν Μπλοκ, κέρδισε τη νίκη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η τιμή της νέας Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC+ στην Ελλάδα
Το Volvo EM90 είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό MPV (+ Video)
Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;