Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επόμενο Dacia Sandero θα είναι εξηλεκτρισμένο

Ελλάδα 22:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο Dacia Sandero θα είναι εξηλεκτρισμένο

ΝΕΑ

Το επόμενο Dacia Sandero θα είναι εξηλεκτρισμένο

ΝΕΑ

Στην Dacia, έχουν ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ακολουθούν για δεκαετίες, ως τώρα. Όπως όλα δείχνουν, το ίδιο θα κάνουν και στα επόμενα χρόνια, ιδίως σε ό,τι αφορά στο Sandero.

Advertisement
Advertisement

Το Sandero, είναι ένα όχημα το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί μελέτη περίπτωσης για πολλές από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εμπορική πορεία του στην Ευρώπη τα τελευταία έτη είναι αξιοθαύμαστη και ως ένα βαθμό αξιοζήλευτη από τους ανταγωνιστές τής Dacia.

Τα στελέχη τής ρουμανικής εταιρείας έχουν βρει τον τρόπο να διατηρούν την υψηλή αναλογία αξίας/τιμή στα μοντέλα τους και ταυτόχρονα να έχουν ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής και κινητήρες εσωτερικής καύσης που εκπέμπουν σχετικά χαμηλή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα και ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο, επιτρέπει στους ανθρώπους της Dacia να μην αγωνιούν να εμπλακούν έντονα με την ηλεκτροκίνηση, δηλαδή να μην προσαρμόσουν τα δεδομένα τους στις επιταγές της αλλά, αντιθέτως, να προσαρμόσουν αυτήν την τεχνολογία στο δικό τους κατασκευαστικό και επιχειρηματικό πλαίσιο.

Αυτό πρόκειται να γίνεται και στα επόμενα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο κ. Denis Le Vot, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού. Όπως είπε, το νέο Sandero θα εξακολουθήσει να διατίθεται με θερμικό κινητήρα. Η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του ενδεχομένως θα υπάρξει κατασκευαστικά αλλά δεν είναι προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή.

Advertisement

Μάλιστα, αυτή αναμένεται να είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας το οποίο θα διατίθεται σε ευρεία κλίμακα στη αγορά, καθώς το Spring, το οποίο παράγει ήδη, διατίθεται σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης και όχι γενικότερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Le Vot δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και ηλεκτροκίνητο όποτε το χρειαστούμε. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Αργά ή γρήγορα, γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούμε οχήματα που να κινούνται με διαφορετικές πηγές ενέργειας και μπορούμε να το κάνουμε απροβλημάτιστα. Ακόμα, δεν έχουμε ορίσει κάποια ημερομηνία προς τούτο, ωστόσο το επόμενο Sandero είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να συμβεί αυτό».

Advertisement

Ένας βασικός λόγος που η Dacia δεν ασχολείται εντονότερα με την ηλεκτροκίνηση ακόμα είναι επειδή δεν θέλει να χάσει την ουσία και τη φήμη της ως ένας κατασκευαστής που προσφέρει στους πελάτες της προσιτά οχήματα. Σύμφωνα με τον κ. Le Vot, όταν έρθει η ώρα, η εταιρεία θα δημιουργήσει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία να είναι όσο το δυνατόν πιο οικονομικά στην αγορά τους αλλά και στην κατανάλωση ενέργειας.

Advertisement

Ως τότε, θα εξακολουθεί να επενδύει στο επιχειρηματικό σχέδιό της «να παραμείνει η Dacia πρωταθλητής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης που εκπέμπουν χαμηλό επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα», όπως τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Jogger: Το πιο προσιτό 7θέσιο της αγοράς!
Με το φουτουριστικό Manifesto η Dacia δείχνει το μέλλον
Όλα όσα γνωρίζουμε για το Dacia Bigster!