Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Dacia Sandero Stepway: Το οικονομικό crossover με τις τεράστιες δυνατότητες

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dacia Sandero Stepway: Το οικονομικό crossover με τις τεράστιες δυνατότητες

Renault 2021-1

Dacia Sandero Stepway: Το οικονομικό crossover με τις τεράστιες δυνατότητες

Renault 2021-1

Η Dacia αναβαθμίζει την οικογένεια των μοντέλων Sandero, προσφέροντας με την έκδοση Stepway ένα πολύ προσιτό σε τιμή αλλά εξαιρετικό σε απόδοση crossover, έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα της χρονιάς και σχολιάστηκε με πολλούς τρόπους. Το Dacia Sandero κατάφερε για κάποιο διάστημα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη, ξεπερνώντας μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το γεγονός κάθε άλλο παρά τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η Dacia έχει ήδη αλλάξει τροχιά, όντας πια μία μάρκα πρώτης γραμμής με μοναδικής ποιότητας και δυνατοτήτων αυτοκίνητα. Και πάνω από όλα διατηρώντας ως κόρη οφθαλμού το βασικό της χαρακτηριστικό, το απίστευτο value for money που χαρακτήριζε πάντα κάθε της αυτοκίνητο.

Με το ανανεωμένο Sandero, η Dacia συνεχίζει την πορεία της προς την καθιέρωση στους μεγάλους παίκτες της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεχίζοντας το success story του Dacia και λίγο πριν από την εμφάνιση ενός πολύ ενδιαφέροντος ηλεκτρικού Sprin αλλά και επταθέσιου Jogger.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Sandero υπάρχουν και πάλι δύο εκδοχές, η Streetway για πιο αστικές μετακινήσεις και η Stepway η οποία έχει περισσότερο crossover χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά τονίζονται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 174 χιλιοστά αλλά και από τις αισθητικές και σχεδιαστικές επεμβάσεις στο αμάξωμα, τα οποία προσδίδουν έναν πιο “περιπετειώδη” χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

Η νέα σχεδίαση γίνεται άμεσα αντιληπτή από το νέο καπό με τα τονισμένα τόξα, το χρωμιωμένο λογότυπο “Stepway” κάτω από τη γρίλια της μάσκας, καθώς και τα διακοσμητικά γύρω από τους προβολείς ομίχλης. Υπάρχει επίσης μία μεταλλική ποδιά βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω προφυλακτήρα με στόχο την προστασία του αυτοκινήτου από τα γδαρσίματα.

Advertisement

Αισθητικό στοιχείο με τα δικά του χαρακτηριστικά είναι και οι ράγες οροφής οι οποίες είναι αρθρωτές και έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν σχήμα. Με μία έξυπνη σχεδιαστική ιδέα, οι ράγες μπορούν να ξεκλειδωθούν και να μετατραπούν σε σχάρα οροφής με ικανότητα μεταφοράς βάρους έως και 80 κιλών.

Advertisement

Το σαλόνι είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα, με νέο και πιο εργονομικό ταμπλό στο οποίο χρησιμοποιούνται καλύτερης ποιότητας πλαστικά. Κορυφαία για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι και η ευρυχωρία, με τα πίσω καθίσματα να μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις ενήλικες και τον χώρο αποσκευών να φθάνει στα 410 λίτρα. Πολλές πρακτικές θήκες υπάρχουν και στο σαλόνι, με την συνολική τους χωρητικότητα να φθάνει στα 21 λίτρα.

Ο εξοπλισμός του νέου Sandero Stepway είναι συνολικά αναβαθμισμένος προσφέροντας βάση για το smartphone (αφαιρούμενη ανάλογα με την έκδοση), ενσωματωμένη ψηφιακή οθόνη, τιμόνι με χειριστήρια cruise control και αυτόματη ενεργοποίηση φώτων. Υπάρχει επίσης νέος αυτόματος κλιματισμός με ψηφιακό καντράν, κάρτα-κλειδί hands fre, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και ηλεκτρική γυάλινη οροφή.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης και τρεις επιλογές συστημάτων πολυμέσων, τα Media Control, Media Display και Media Nav. Το πρώτο κάνει χρήση του smarpthone του οδηγού ενώ τα δύο επόμενα εφοδιάζονται με οθόνη 8 ιντσών και πολλές δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης και πρόσβασης στα συστήματα υποβοήθησης.

Τα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή την στιγμή στην κατηγορία τιμής, Ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist), Ειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning), Υποβοήθηση στάθμευσης με τέσσερις αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας, Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist).

Λόγω της χρήσης της εξελιγμένης πλατφόρμας CMF του γκρουπ Renault, το Sandero διαθέτει κορυφαία ακαμψία και στιβαρότητα, με σημαντικά οφέλη στην παθητική ασφάλεια. Στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχουν έξι αερόσακοι, ζώνες ασφαλείας με περιοριστή φορτίου, προεντατήρες για τις ζώνες οδηγού και συνοδηγού και σύστημα για κλήση επείγουσας ανάγκης.

Σε ότι αφορά την γκάμα των κινητήρων, όλοι πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων Εuro 6D-Full και διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας. Για το Stepway διατίθενται οι εξής εξελιγμένοι κινητήρες:
• 1.0 TCe 90: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT.
• 1.0 TCe 100 LPG: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Για όσους το επιθυμούν και θέλουν την ευκολία που προσφέρει, παρέχεται και η δυνατότητα για αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT, το οποίο χαρίζει μία ομαλή αίσθηση και διαρκή αβίαστη επιτάχυνση. Μάλιστα όταν συνδυάζεται με τον κινητήρα 1.0 TCe 90, οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές του CO2 (έως – 11%).

Οι τιμές του νέου Sandero Stepway ξεκινούν από τα 14.380 ευρώ και αξίζει να σημειώσουμε ότι καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, καθώς και δωρεάν οδική βοήθεια 3 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκαλυπτήρια για τα νέα Dacia Sandero και Sandero Stepway
Στην Ελλάδα τα νέα Dacia Sandero Streetway & Stepway (+τιμές)
Δοκιμή: Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 PS LPG