Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Nissan Ariya

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mobility 2022: Nissan Ariya

Mobility

Mobility 2022: Nissan Ariya

Mobility

Χαρακτηριστικά του νέου Ariya που θα παρουσιαστεί στη Mobility 2022 σε πρώτη Πανελλήνια εμφάνιση είναι η τεχνολογία, η συναρπαστική σχεδίαση, αλλά και η άνεση.

Advertisement
Advertisement

Είναι το μοντέλο που οδηγεί τη Nissan στη νέα εποχή της βιώσιμης κινητικότητας.

Έχοντας αναγνωριστεί ως ένας από τους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης με το Leaf, η Nissan κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα με το νέο Ariya, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της. Χάρη στο 100% ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, το Ariya προσφέρει άμεση ροπή και επιτάχυνση, ενώ ταυτόχρονα ομαλή και αθόρυβη λειτουργία κατά την κίνησή του. Η τύπου skateboard δομή με την επίπεδη και εξαιρετικά λεπτή μπαταρία στο πάτωμα, μεταξύ των δύο αξόνων, βοηθά στην επίτευξη χαμηλού κέντρου βάρους και κατανομής, προσδίδοντας παράλληλα και μεγάλη χωροταξική ελευθερία.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Nissan Ariya βασίζεται σε μία εξελιγμένη αποκλειστικά για μοντέλα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης πλατφόρμα, την CMF-EV και είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των οδηγών, είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 218 PS ή 242 PS (αμφότερες με 300 Nm ροπής) και κίνηση στους εμπρός τροχούς είτε με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, στην κορυφαία τετρακίνητη έκδοση e-4ORCE των 306 PS και 600 Nm.

Σε ό,τι αφορά την μπαταρία ιόντων-λιθίου, υπάρχουν δύο επιλογές, μία με 63 kWh και μία με 87 kWh, με την αυτονομία να φτάνει έως και τα 533 km. Και στις δύο περιπτώσεις η φόρτιση μπορεί να γίνει σε φορτιστή AC έως 22 kW καθώς και σε ταχυφορτιστή DC 130 kW στον οποίο κάθε 30 λεπτά φόρτισης αντιστοιχούν σε έως και 350 km αυτονομίας.

To Ariya είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του ProPILOT σε σύνδεση Navi-Link, του καινοτόμου και πιο προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού της Nissan στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με πρόσθετες καινοτόμες, όπως το Nissan Safety Shield, το οποίο ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει και το σύστημα Intelligent Around View Monitor.

Advertisement

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Σύστημα Μετάδοσης: Ηλεκτρικό
Απόδοση: 218PS-300Nm / 242PS-300Nm / 306 PS-600Nm
Κατανάλωση: Από 17,6 kWh/100 km
CO2: 0 g/km
Αυτονομία: Έως 533 km
0-100 km/h: Από 5,7”

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι ο Ηλεκτρικός Ταξιδιωτικός Οδηγός της Nissan
Ακόμα μια διάκριση για το Nissan Ariya
Οδηγούμε τo νέo Nissan Ariya στη Σουηδία