Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι εμποδίζει τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το νέο Apple CarPlay;

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι εμποδίζει τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το νέο Apple CarPlay;

ΝΕΑ

Τι εμποδίζει τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν το νέο Apple CarPlay;

ΝΕΑ

Η Apple, στις αρχές του καλοκαιριού παρουσίασε τη νέα έκδοση του συστήματος infotainment CarPlay, το οποίο δημιουργήθηκε ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένο. Ωστόσο, θα το υιοθετήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στον εξοπλισμό των μοντέλων τους;

Advertisement
Advertisement

Η «διαμάχη» μεταξύ των συστημάτων Android Automotive και Apple CarPlay εισέρχεται σε νέα φάση, έπειτα από τη δημιουργία της αναβαθμισμένης εκδοχής του δεύτερου. Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι της Apple προσέδωσαν περισσότερες δυνατότητες στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης που προορίζεται για τα αυτοκίνητα.

Μεταξύ άλλων, το Apple CarPlay έχει πλέον τη δυνατότητα να προβάλλονται οι ενδείξεις του και σε άλλες οθόνες του οχήματος εκτός της κεντρικής στην κονσόλα, για παράδειγμα σε που υπάρχει στη θέση του κλασικού πίνακα οργάνων.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού έχουν ανακοινώσει ότι αυτό (σύστημα) δύναται να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, η νέα εκδοχή του Apple CarPlay δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα στον χρήστη να εξατομικεύει τις ενδείξεις, να προσθέτει ή να αφαιρεί όποιες προτιμά περισσότερο. Η Apple ανακοίνωσε ότι για τη δημιουργία της νέας έκδοσης συνεργάστηκε με κάποιες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, χωρίς να αναφέρει ποιες. Ωστόσο, οι τελευταίες δεν δείχνουν πρόθυμες να το χρησιμοποιήσουν στα οχήματά τους και δεν εκδηλώνουν το αναμενόμενο (από την εταιρεία) ενδιαφέρον γι’ αυτό.

Advertisement

Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι η Apple δεν επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να χρησιμοποιήσουν το CarPlay ως βάση για να «χτίσουν» το δικό τους λειτουργικό σύστημα, δυνατότητα που έχει παραχωρήσει η Google με το Android Auto. Θυμίζουμε ότι ήδη εταιρείες όπως η Volvo, η Renault Alliance ή η General Motors χρησιμοποιούν ήδη το τελευταίο στα μοντέλα τους, ακριβώς επειδή έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αλλαγές που θέλουν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Apple ψώνισε από την Lamborghini
Ποια πατέντα κατοχυρώνει η Apple; Από τί θα μας απαλλάξει;
Απίστευτο! Το iPhone θα σε κλειδώνει έξω από το αυτοκίνητό σου