Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι αγοράζεις με 5 εκατομμύρια ευρώ;

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι αγοράζεις με 5 εκατομμύρια ευρώ;

ΝΕΑ

Τι αγοράζεις με 5 εκατομμύρια ευρώ;

ΝΕΑ

Μπορείς να τα ξοδέψεις σε πολύ διάσημα αυτοκίνητα. Αλλά αν είσαι «μερακλής» υπάρχει ένα και μοναδικό δείγμα από ένα πολύ σπάνιο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Με κάπου 5 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη, μπορείς να αγοράσεις ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε αυτοκίνητο και να σου μείνουν και ρέστα. Αν θέλεις όμως κάτι πραγματικά ξεχωριστό και “ψαγμένο” αυτό εδώ είναι το αυτοκίνητο που περιμένει να το κάνεις δικό σου.

Πρόκειται για το ένα και μοναδικό κανονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που έφτιαξε ο Koenigsegg. Ονομάζεται CCGT GT1 Competition Coupe και βγαίνει στο σφυρί έχοντας εκτός των άλλων και μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω του.

Ο Koenigsegg ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αυτό το όχημα το 2003 και η παρουσίασή του έγινε το 2007, έχοντας ως στόχο να μπει στην κατηγορία GT1 Class.

Advertisement
Advertisement

H ομάδα είχε στηθεί όμως δεν ευτύχησε να μπορέσει να τρέξει, καθώς η FIA άλλαξε τους κανονισμούς της κατηγορίας.

Αντί για την υποχρέωση κατασκευής μόλις 20 αυτοκινήτων παραγωγής, οι κατασκευαστές ήταν πλέον υποχρεωμένοι να φτιάχνουν 350 τον χρόνο. Και έτσι το πρόγραμμα CCGT GT1 σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει.

Advertisement

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει το μοναδικό αγωνιστικό που έφτιαξε ποτέ ο Koenigsegg. O κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V8 των 5,0 λίτρων με απόδοση 600 ίππων. Διαθέτει επίσης σειριακό κιβώτιο ενώ “φοράει” ακόμα τα αγωνιστικά σλικ της Michelin.

Advertisement

H εταιρία Bonhams που είναι υπεύθυνη για την δημοπρασία λέει ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και ότι ήταν φυλαγμένο σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Αυτό δικαιολογεί και το ποσό που ζητά, το οποίο υπολογίζεται να κυμανθεί μεταξύ 4 και 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι premium κατασκευαστές δεν είναι ντεμοντέ
Suzuki Hayabusa τα βάζει με Tesla και Koenigsegg (+video)
Θα εκπλαγείτε με το πόσα λίγα Koenigsegg υπάρχουν