Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το πρώτο Koenigsegg Jesko Absolut

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το πρώτο Koenigsegg Jesko Absolut

ΝΕΑ

Έτοιμο το πρώτο Koenigsegg Jesko Absolut

ΝΕΑ

Τρία χρόνια και χιλιάδες ώρες εξέλιξης πέρασαν από τότε που η Koenigsegg έδειξε τις προθέσεις της με το πανίσχυρο πρωτότυπο Jesko.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βλέπει το δρόμο της παραγωγής και ξεχωρίζει για τον σούπερ-εκρηκτικό χαρακτήρα του.

Η πρώτη απόπειρα της Koenigsegg άκουγε στο όνομα Attack, στην τελευταία έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 και ήταν όλο υποσχέσεις που φαίνεται πως όχι απλά θα τηρηθούν αλλά θα ξεπεραστούν. Το Jesko Absolut (όνομα και πράμα) είναι το απόλυτο εργαλείο επιδόσεων αφού εφοδιάζεται με V8 twin turbo 5,0 λίτρων και αποδίδει 1.280 ίππους και περισσότερα από 1.000 Nm ροπής παρακαλώ!

Advertisement
Advertisement

Η σουηδική φίρμα κατασκευής υπεραυτοκινήτων έριξε το βάρος στην αεροδυναμική σχεδίαση του Jesko (cd 0,278), καθώς και στην μείωση του βάρους έπειτα από εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Συνολικά το Absolut αγγίζει τα 1.320 κιλά και από πλευράς επιδόσεων προσεγγίζει αυτές του μαχητικού F-15 από το οποίο προέρχεται και η σχεδιαστική του έμπνευση.

Οι Σουηδοί υπόσχονται τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα (531 για την ακρίβεια), ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί, σίγουρα θα έρχονται σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα. Το Jesko εφοδιάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο LST και θα μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στους δρόμους μίας οποιαδήποτε μεγαλούπολης (δύσκολα στην Αθήνα) με τα ελαστικά διάστασης 325/30 R21 να υποστηρίζουν και μετακίνηση εκτός πίστας.

Advertisement

Το εντυπωσιακό Jesko Absolut θα είναι το ταχύτερο Koenigsegg παραγωγής που έγινε ποτέ και πιθανότατα και το πιο ξεχωριστό από πλευράς σχεδίασης με τις πορτοκαλί πινελιές να δημιουργούν μία αριστουργηματική εικόνα πάνω στο Graphite Grey αμάξωμα. Δείτε και μόνοι σας στις παραπάνω φωτογραφίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aκούστε τον κολασμένο ήχο της Koenigsegg Gemera των 1.724 ίππων (+video)
Πως βλέπει ο Koenigsegg την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση; (+video)
Με 680 ίππους από 85 κιλά ο νέος ηλεκτροκινητήρας της Koenigsegg