Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το καινούργιο Nissan Leaf θα είναι τελείως διαφορετικό! (+video)

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το καινούργιο Nissan Leaf θα είναι τελείως διαφορετικό! (+video)

ΝΕΑ

Το καινούργιο Nissan Leaf θα είναι τελείως διαφορετικό! (+video)

ΝΕΑ

Ήταν από τους πρωτοπόρους της ηλεκτροκίνησης και αποτέλεσε αντικείμενο αντιγραφής. Όμως, το Nissan Leaf δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλές, κάτι που πρόκειται να αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Οι πρόσφατες εξελίξεις στον Όμιλο Renault Alliance είχαν ως αποτέλεσμα να ανακοινώσει η Nissan το επιχειρηματικό πλάνο της ως το 2030. Στην πρώτη φάση αυτού, προβλέπεται η παρουσίαση τριών καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο εξ αυτών θα είναι η καινούργια γενιά του Leaf, η τρίτη κατά σειρά.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2024 και θα είναι διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europe, το νέο Leaf θα είναι crossover για να είναι αρεστό σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

Οι πωλήσεις του έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας θεωρούν ότι αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι hatchback.

Advertisement

Η καινούργια γενιά του θα μπορούσε να έχει το στυλ και τη μορφή του πρωτότυπου ChillOut (φωτογραφίες), το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου (τρέχοντος έτους). Το νέο μοντέλο θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland (Μ. Βρετανία) στο οποίο θα επενδυθούν 423 εκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 490 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) ώστε να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του.

Advertisement

Το καινούργιο Leaf θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMFEV» του Ομίλου Renault Alliance (η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στο Ariya). Αυτό το γεγονός σημαίνει ότι θα είναι καλύτερο εκ βάθρων καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Αναφορικά με τις μπαταρίες του, το νέο μοντέλο θα έχει αυτές που θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο που δημιουργείται κοντά σε αυτό στο οποίο θα παράγεται το αυτοκίνητο.

Αυτές θα είναι πέμπτης γενιάς και θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα που θα πλησιάζει ή θα ξεπερνά τις 80 kWh. Θυμίζουμε ότι τώρα το Leaf διαθέτει συσσωρευτές 62 kWh, στην καλύτερη εκδοχή του.

Advertisement

Οι νέες μπαταρίες θα κατασκευάζονται από την εταιρεία που έχει συστήσει από το 2018 η Nissan με τον κινεζικό Όμιλο Envision και αναμένεται να αυξήσουν ουσιαστικά την αυτονομία του μοντέλου, η οποία τώρα είναι 395 χλμ.

Τέλος, εκτός από το καινούργιο Leaf, η Nissan θα παρουσιάσει άλλα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Το ένα θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Juke (το οποίο θα το δούμε το 2025) και το άλλο το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Qashqai που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διακριτικά ανανεωμένο το Nissan Leaf
Η Nissan επιταχύνει την ηλεκτρική της μετάβαση
Θα δίνατε 1 εκατομμύριο ευρώ για ένα Nissan;