Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το Nissan Rally Z αναβιώνει τον θρύλο του 240Z (+video)

Ελλάδα 21:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan Rally Z αναβιώνει τον θρύλο του 240Z (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το Nissan Rally Z αναβιώνει τον θρύλο του 240Z (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Nissan τιμά το 240Z το οποίο κατέκτησε το Ράλλυ Σαφάρι της Ανατολικής Αφρικής το 1971.

Advertisement
Advertisement

Ένα επετειακό αγωνιστικό αυτοκίνητο ετοιμάζει η Nissan στο πρόσωπο του Nissan Rally Z το οποίο θα παρουσιάσει στο φετινό SEMA Show, με σκοπό να τιμήσει τον προκάτοχό του ο οποίος έγραψε ιστορία τη δεκαετία του ’70.

Θα έλεγε κανείς πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να αναβιώσει τη μεγάλη της επιτυχία, κατασκευάζοντας το Rally Z και η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από αυτό.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία σύγχρονη έκδοση του ιστορικού πια 240Z, το οποίο σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή κατακτώντας κυριαρχικά το Ράλλυ Σαφάρι του 1971 με τον Έντγκαρ Χέρμαν στο τιμόνι και τον Σέικαρ Μέτα που ακολούθησε στη 2η θέση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Nissan Rally Z το ανέλαβε η Tommy Pike Customs, η οποία είχε αναλάβει πέρυσι και το Nissan Sunny pick up. Στις αναρτήσεις, το αυτοκίνητο έχει ειδική αγωνιστική ανάρτηση KW, ιδανική για Rally καταστάσεις, ενώ δεν λείπει ο σπορ χαρακτήρας της Nismo.

Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 7 εκατοστά, οι ζάντες έχουν μία σύγχρονη σχεδίαση και τα ελαστικά είναι της Yokohama.

Advertisement

Το κάτω μέρος του Rally Z ξεχωρίζει χάρη στα προστατευτικά του, τα οποία προορίζονται να καλύψουν ευαίσθητα σημεία σε χωμάτινες καταστάσεις. Ταυτόχρονα, ο φωτισμός είναι full LED.

Στα του κινητήρα, το αγωνιστικό αυτοκίνητο κοσμείται από έναν twin-turbo V6 ο οποίος αποδίδει περίπου 405 ίππους. Επίσης, η Nissan έχει προσθέσει νέο σύστημα εξάτμισης, κάλυμμα κινητήρα από ανθρακονήματα συν αρκετά επιπρόσθετα εξαρτήματα για την όσο πιο εύρυθμη λειτουργία του.

Advertisement

Το χρώμα του είναι ένα ανοιχτό κόκκινο, το καπό είναι μαύρο και ο συνολικός χρωματισμός παραπέμπει στο 240Z, ενώ δανείζεται και τον αριθμό που είχε το θρυλικό αγωνιστικό (11) όταν κέρδιζε το Rally Σαφάρι.

Το Nissan Rally Z θα παραταχθεί στη φετινή έκθεση SEMA Show, δίπλα σε ένα πιστό αντίγραφο του 240Z, τιμώντας έτσι την ένδοξη αγωνιστική ιστορία του δεύτερου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Nissan Z γίνεται «όπλο» για τις πίστες (+video)
Δοκιμές για το Nissan Z Nismo με τους 500 ίππους (+video)
Το νέο Nissan Z Nismo αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο