Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Nissan επιταχύνει την ηλεκτρική της μετάβαση

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Nissan επιταχύνει την ηλεκτρική της μετάβαση

ΝΕΑ

Η Nissan επιταχύνει την ηλεκτρική της μετάβαση

ΝΕΑ

Η Nissan συνεχίζει τον προοδευτικό της ρόλο στο μέλλον της κινητικότητας, επιταχύνοντας τη μετάβαση προς την πλήρη ηλεκτρική οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, επιβεβαιώνει ότι όλα τα οχήματα που θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι 100% ηλεκτρικά. Αυτό αναβαθμίζει τον κόμβο EV36Zero στο Σάντερλαντ, καθιστώντας το κέντρο της παγκόσμιας παραγωγής για τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το project περιλαμβάνει τις εκδόσεις Qashqai και Juke της Nissan, δίνοντας έμφαση στην εξελισσόμενη ηλεκτρική τεχνολογία. Εκτός αυτών, η νέα γενιά του Nissan LEAF θα παρουσιαστεί, επισημαίνοντας την πορεία που άνοιξε το πρώτο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο.

Όχι μόνο τα οχήματα αλλά και οι μπαταρίες θα τροφοδοτούνται από το EV36Zero Microgrid, μια προηγμένη υποδομή που ενσωματώνει αιολικά και ηλιακά πάρκα, επιτρέποντας την παραγωγή 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για τη Nissan και τους συνεργάτες της.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η πρωτοβουλία αντιπροσωπεύει μια σημαντική οικονομική επένδυση έως και 3 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιουργώντας ένα θετικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους της Nissan και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται έμμεσα.

Με αυτήν την επαναστατική προσέγγιση, η Nissan σφυρηλατεί το μέλλον της κινητικότητας, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των οδηγών και συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών καυσαερίων παγκοσμίως. Με τη δέσμευσή της προς το Ambition 2030, η Nissan κατευθύνεται προς έναν κόσμο καθαρότερο και πιο βιώσιμο.

Advertisement

Τρία BEV διαμορφώνουν το μέλλον της κινητικότητας της μάρκας

Η πρόσφατη επένδυση της Nissan, ύψους έως 1,12 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη τριών πρωτοποριακών ηλεκτρικών οχημάτων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της οδικής κυκλοφορίας. Αυτή η σημαντική επένδυση περιλαμβάνει βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις, διαδικασίες παραγωγής, εκπαίδευση και έρευνα-ανάπτυξη.

Advertisement

Τα τρία νέα ηλεκτρικά οχήματα προορίζονται να αντιπροσωπεύουν τον εξελιγμένο τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Συγκεκριμένα:

  • Nissan Qashqai: Το πρωτοποριακό crossover που έχει ήδη κατακτήσει τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύοντας έναν από τους πέντε κατασκευαστικούς πόλους της χώρας.
  • Nissan JUKE: Το ανατρεπτικό compact crossover που έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, προσφέροντας μια νέα διάσταση στον χώρο.
  • Nissan LEAF: Το πρώτο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, με πάνω από 250.000 μονάδες που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Sunderland.

Αυτά τα οχήματα, εμπνευσμένα από τα πρωτότυπα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στο Japan Mobility Show, περιλαμβάνουν το Nissan Hyper Urban Concept, ένα κομψό crossover EV, το Nissan Hyper Punk Concept, ένα πλήρως ηλεκτρικό συμπαγές crossover, και το Nissan Chill-Out Concept, που επιβεβαιώνει τη μελλοντική κατεύθυνση που έχει η εταιρεία προς τη βιώσιμη ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα δίνατε 1 εκατομμύριο ευρώ για ένα Nissan;
Φουτουριστικό και ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Juke
Οριστική συμφωνία μεταξύ Renault και Nissan