Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ένα Nissan Leaf για το Pikes Peak

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Nissan Leaf για το Pikes Peak

Mobility

Ένα Nissan Leaf για το Pikes Peak

Mobility

Η Samurai Speed ετοίμασε ένα Leaf για τη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, για το οποίο το κύριο μέλημα ήταν να αναβαθμιστεί η αεροδυναμική του ηλεκτρικό μοντέλου της Nissan.

Advertisement
Advertisement

Με το ειδικά τροποποιημένο Nissan Leaf για τη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak, τα ηλεκτρικά μοντέλα δείχνουν εξαιρετική προσαρμοστικότητα και κλέβουν την παράσταση.

Πάντα θα μας κάνει εντύπωση ένα αυτοκίνητο που αλλάζει εκ βάθρων για να εξυπηρετήσει μια άλλη ανάγκη από αυτή για την οποία έχει εξαρχής κατασκευαστεί. Το Nissan Leaf που θα αγωνιστεί στο Pikes Peak σε λίγες μέρες, παρόλο που δεν θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη μια και θα υπάρχουν πολύ πιο δυνατές συμμετοχές, σίγουρα θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου.

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan, έχει γίνει όπως το βλέπουμε στις φωτογραφίες από την Ιαπωνική αγωνιστική ομάδα Samurai Speed ​​και έχει υποστεί μια σειρά από σημαντικές τροποποιήσεις για να μπορέσει να ολοκληρώσει την εξαντλητική ανάβαση του «αγώνα στα σύννεφα». Η αεροδυναμική σε όλα τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που χρειάζεται κάποιο αγωνιστικό.

Advertisement
Advertisement

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, το Leaf της Samurai Speed, έχει μια ανασχεδιασμένη μπροστινή όψη με νέο προφυλακτήρα και ένα καπό με μεγάλους αεραγωγούς. Όλα τα πρόσθετα στοιχεία «φωνάζουν» πως το κύριο μέλημα είναι η αύξηση του downforce που θα κρατάει το αυτοκίνητο «κολλημένο στο έδαφος, οπότε και στο πλάι αλλά και στο πίσω μέρος, η εικόνα είναι πολύ χαρακτηριστική του προορισμού του αυτοκινήτου. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το Leaf έχει μετατραπεί σε δίπορτο και στη θέση των πίσω πλαϊνών παραθύρων, έχει πρόσθετες μεγάλες εισαγωγές αέρα.

Την τελική «πινελιά» έχει βάελι η AV Custom Wraps από την Καλιφόρνια, που έχει φροντίσει για την εμφάνιση με ειδική χρωματιστή ζελατίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Samurai Speed ​​δεν φαίνεται να έχει κάνει καμία τροποποίηση στο σύστημα μετάδοσης κίνησης του Leaf, οπότε αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι βασίζεται στο ναυαρχίδα Leaf e+ που διαθέτει μια μπαταρία 62 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα 214 ίππων που στέλνει την ισχύ στους εμπρός τροχούς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο έξυπνο και καθαρό είναι το εργοστάσιο της Nissan; (video)
Με Porsche στο Pikes Peak ο Ken Block
Διακριτικά ανανεωμένο το Nissan Leaf

Advertisement

 

 

 

Advertisement