ΝΕΑ

Έτοιμη η Toyota να ρίξει στην αγορά ηλεκτρικά «αγροτικά»

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμη η Toyota να ρίξει στην αγορά ηλεκτρικά «αγροτικά»

ΝΕΑ

Έτοιμη η Toyota να ρίξει στην αγορά ηλεκτρικά «αγροτικά»

ΝΕΑ

Μεγαλεπήβολα σχέδια έχουν οι Ιάπωνες για την ηλεκτροκίνηση και δεν φοβούνται να παρουσιάσουν ένα pickup αμιγώς ηλεκτρικό, όσο κι αν αυτό ξενίζει σε κάποιους.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota φέρεται να αλλάζει πορεία όσον αφορά τα «αγροτικά» της αυτοκίνητα και ετοιμάζει έναν στόλο ο οποίος θα στελεχώσει την πόλη της Πατάγια στην Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για μία χώρα στην οποία η Toyota κυριαρχεί στις πωλήσεις, με το 39% των Ταϊλανδών προτιμά ένα αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρείας και αυτό σημειώθηκε μέσα σε εννέα μήνες το 2023.

Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θέλει να φέρει τώρα στην ασιατική χώρα, είναι μία απάντηση στον ανταγωνισμό των κινεζικών εταιρειών οι οποίες έχουν μπει δυναμικά στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή κατασκευής αγροτικού αντί για ένα σύνηθες SUV, hatchback ή σεντάν, είναι το ότι στην Ταϊλάνδη, πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το 2022 ήταν αγροτικά και γενικότερα είναι η αγαπημένη τους και πιο πολυχρηστική κατηγορία.

Επομένως, στην Toyota σκέφτηκαν εύλογα πως υπάρχει προσοδοφόρο έδαφος για την άφιξη νέων, σύγχρονων ηλεκτρικών αγροτικών.

Advertisement

Πριν 11 μήνες περίπου, η Toyota αποκάλυψε ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup το οποίο αποτελούσε απλά ένα κόνσεπτ βασισμένο στο Hilux.

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην Ταϊλάνδη, διόλου τυχαία, και πλέον αυτό το αυτοκίνητο αναμένεται στις αρχές του 2024 στους δρόμους της χώρας.

Advertisement

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία Ganesh, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα στείλει έναν μικρό στόλο αυτών των ηλεκτρικών αγροτικών στην πόλη της Πατάγια και θα χρησιμοποιηθούν ως ταξί στο πλαίσιο δοκιμών και προσέγγισης της αγοράς.

Για ποιον λόγο όμως να μπει σε αυτή τη διαδικασία η Toyota; Ο λόγος είναι απλός και έχει ξανά την Κίνα ως συντελεστή.

Το να πουλήσουν οι Ιάπωνες ένα ηλεκτρικό Hilux στην Ταϊλάνδη σημαίνει πως θα έχει απαντήσει άμεσα στον κινεζικό ανταγωνισμό που της έχει προκαλέσει προβλήματα στη νοτιοανατολική Ασία.

Advertisement

Η Toyota παρουσίασε το bZ4X πέρυσι στην Ταϊλάνδη, αλλά το ηλεκτρικό SUV κερδήθηκε κατά κράτος από τα αυτοκίνητα της BYD και της Great Wall Motor.

Και δεν στοχεύει μόνο εκεί ο ιαπωνικός κολοσσός. Τον περασμένο μήνα ένα Hilux Revo βρέθηκε στην Αυστραλία για επιπλέον δοκιμές και ώστε να παρθεί ένα δείγμα σχετικά με το μέγεθος των ενδιαφερόμενων στη χώρα.

Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι το Hilux προορίζεται και για την Αυστραλία, όχι μόνο για τους Ταϊλανδούς, παρότι εκείνοι λατρεύουν τα αγροτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται με φόρα το ηλεκτρικό Toyota Hilux!
Toyota Hilux GR Sport II: Από το μποστάνι στο… Ντακάρ!
Το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο είναι γεγονός