Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται με φόρα το ηλεκτρικό Toyota Hilux!

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται με φόρα το ηλεκτρικό Toyota Hilux!

ΝΕΑ

Έρχεται με φόρα το ηλεκτρικό Toyota Hilux!

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο pickup στο Τόκιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το ηλεκτρικό Hilux που θα λανσαριστεί μέσα στην επόμενη τετραετία.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά στην έκθεση του Τόκιο αφού μετά το ηλεκτρικό Land Cruiser θα αποκαλύψει και το πρωτότυπο EPU, το οποίο φαίνεται σα να είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota, το EPU, του οποίου η ονομασία σημαίνει Electric Pick-Up, έχει μήκος λίγο πάνω από τα 5 μέτρα και είναι δυο παλάμες κοντύτερο από ένα Hilux.

Οι διαστάσεις του, με πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος στα 1,71 μέτρα, το τοποθετούν απέναντι στα κλασικά συμβατικά «αγροτικά». Ωστόσο, το EPU θα βασίζεται σε αυτοφερόμενο πλαίσιο και χάρη στο τετράπορτο αμάξωμα του θα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η Toyota δεν δίνει καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EPU. Πάντως, θα υπάρχει ένας τουλάχιστον ηλεκτροκινητήρας ανά άξονα που θα προσφέρει χαρακτηριστικά torque vectoring, με ανεξάρτητο έλεγχο της κίνησης σε κάθε τροχό.

Advertisement

Και ενώ το αμάξωμα φαίνεται σα να είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους, το εσωτερικό είναι λίγο πιο προχωρημένο με high-tech αισθητική και ένα ψηφιακό πακέτο με δύο οθόνες και ανάμεσα τους οι διακόπτες της επιλογής της κίνησης.

Advertisement

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πολύ ενδιαφέροντα concept της Toyota θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα που σηκώνει αυλαία η έκθεση στο Τόκιο. Η είδηση πάντως είναι πως η Toyota μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση και μάλιστα πολύ δυνατά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε τροχιά παραγωγής το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser
Συνέντευξη: Χέρμαν Ρίντλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Ελλάς
Ποια αυτοκίνητα πωλούνται στο Ισραήλ;

Advertisement