Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Hilux GR Sport II: Από το μποστάνι στο… Ντακάρ!

Ελλάδα 20:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Hilux GR Sport II: Από το μποστάνι στο… Ντακάρ!

ΝΕΑ

Toyota Hilux GR Sport II: Από το μποστάνι στο… Ντακάρ!

ΝΕΑ

To Hilux είναι ένα γνωστό και καταξιωμένο όνομα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Τώρα και σε σπορ έκδοση GR Sport II για να νιώσετε λίγο ως διάσημος οδηγός του ράλι Ντακάρ.

Advertisement
Advertisement

Βασιζόμενο στην κληρονομιά του που έχει κερδίσει πολλές φορές το Ράλι Ντακάρ, το Hilux GR Sport II έρχεται να προσθέσει μία ακόμα ενδιαφέρουσα σελίδα στην απαράμιλλη φήμη για την αντοχή ή την αξιοπιστία του Hilux από την άφιξή του το 1968.

Το Hilux GR SPORT II με διπλή καμπίνα προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία του ικανότητα ρυμούλκησης (3500 κιλά) και ωφέλιμου φορτίου (1000 κιλά) σε συνδυασμό με μια δυναμική σχεδιαστική εξέλιξη.

Η δεύτερη έκδοση του μοντέλου GR SPORT διαθέτει αυξημένα μετατρόχια κατά 140 χιλιοστά εμπρός και 155 χιλιοστά πίσω σε σχέση με το στάνταρ Toyota Hilux.

Advertisement
Advertisement

Ένας ισχυρός και δοκιμασμένος κινητήρας 2,8 λίτρων, που μπήκε στη γκάμα του Hilux το 2020, αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση τονίζεται από τις νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, που συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες φρένων. Υπάρχουν επίσης πολλά πρόσθετα περιμετρικά, σε μαύρο πλαστικό, καθώς και μία μεγάλη “αεροτομή” στο τελείωμα της καμπίνας.

Advertisement

Το Hilux GR SPORT II ξεχωρίζει από την υπόλοιπη γκάμα με μια σειρά από premium εξωτερικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως η μαύρη μάσκα με πλέγμα G μπροστά με το κλασικό λογότυπο της Toyota, το μαύρο πλαϊνό μέρος, οι καθρέπτες και οι χειρολαβές των θυρών.

Το ασημί χρώματος προστατευτικό στο εμπρός μέρος, ο μαύρος πίσω προφυλακτήρας και τα διακριτικά λογότυπα GR SPORT συμπληρώνουν μια υποβλητική εμφάνιση.

Advertisement

Η δυναμική αίσθηση του Hilux GR SPORT II αντικατοπτρίζεται στην καμπίνα, όπου ένα μαύρο, μονόχρωμο θέμα δημιουργεί μια κομψή αίσθηση και συνοδεύεται από τολμηρές κόκκινες πινελιές, όπως οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας που φέρνουν στο νου αγωνιστικά μοντέλα της εταιρίας.

Τα μαύρα σουέτ και δερμάτινα σπορ καθίσματα, με ασημί ραφές και διάτρηση, απογειώνουν την εσωτερική εμφάνιση και προσφέρουν εξαιρετική άνεση, καθώς και καλύτερη στήριξη.

Advertisement

Το Hilux GR SPORT είναι εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect, το οποίο λειτουργεί με οθόνη αφής 8 ιντσών. Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνδέσουν το smartphone ή το tablet τους με το σύστημα – τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα αν χρησιμοποιούν το Apple CarPlay® ή με ενσύρματη σύνδεση για το Android Auto®.

Αλλαγές υπάρχουν και στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης. Η αύξηση της γωνίας προσέγγισης από 29 μοίρες σε 30 μοίρες και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος -χάρη στα νέα ελαστικά και τις μεγαλύτερες ζάντες- επεκτείνουν τις εκτός δρόμου ικανότητές του.

Υπάρχουν επίσης αλλαγές στην ανάρτηση για καλύτερη απόδοση σε πιο «αγωνιστικούς» ρυθμούς, ενώ σημαντική είναι και η αλλαγή σε ό,τι αφορά τα φρένα, με μεγαλύτερους δίσκους εμπρός και δίσκους πίσω στην θέση των ταμπούρων που υπήρχαν εκεί. Οι πωλήσεις αυτής της νέας έκδοσης του Hilux GR SPORT θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα χιλιόμετρα έχει γράψει αυτό το αθάνατο Toyota Hilux του 1980; (+video)
Αυτό είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο παγκοσμίως!
Κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux