Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Honda Prelude επιστρέφει και εντυπωσιάζει

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Honda Prelude επιστρέφει και εντυπωσιάζει

ΝΕΑ

To Honda Prelude επιστρέφει και εντυπωσιάζει

ΝΕΑ

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου θα ανοίξει τις πύλες της στις 26 Οκτωβρίου και η Honda βρήκε την εταιρεία να δείξει και το πρωτότυπο από το οποίο πιθανόν να προκύψει το επόμενο Prelude.

Advertisement
Advertisement

Η Honda, επέλεξε το πάτριον έδαφος για να δείξει τις ιδέες της για την επερχόμενη αυτοκίνηση, όπως την οραματίζονται οι άνθρωποί της,

Στην έκθεση, η οποία θα πραγματοποιείται στην ιαπωνική πρωτεύουσα από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων θα επιδείξει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο επαναφέρει αναμνήσεις του παρελθόντος.

Αν και κάποιοι ανέμεναν να είναι μια πρώτη ένδειξη του NSX, αυτό δεν συνέβη. Αντιθέτως, η Honda αποκάλυψε το πρωτότυπο του επόμενου Prelude, ενός μοντέλου το οποίο σταμάτησε να υπάρχει στην γκάμα της από το 2001, έπειτα από σχεδόν 22 χρόνια (πρωτοεμφανίστηκε το 1978).

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της Honda αποφάσισαν να διατηρήσουν το στυλ του μοντέλου, συνεπώς πρόκειται για ένα coupe. Όπως δήλωσαν, αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν είναι απλώς ένα στατικό έκθεμα ή μια άσκηση αισθητικής και τεχνολογίας.

Αντιθέτως, έχουν την πρόθεση να το εξελίξουν και να το βάλουν σε διαδικασία παραγωγής. Όπως αναφέρουν, όταν θα γίνει αυτό το μοντέλο θα έχει σπορ χαρακτήρα και οδική συμπεριφορά και «θα δίνει χαρά στον οδηγό» (sic).

Advertisement

Στο νέο πρωτότυπο προσπάθησαν να διατηρήσουν κάποια στοιχεία από τις προηγούμενες γενιές του Prelude, αλλά τα προσάρμοσαν στη σύγχρονη εποχή και σχεδιαστική φόρμα που χαρακτηρίζει τα υπάρχοντα μοντέλα της Honda.

Το πρωτότυπο είναι coupe και -σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η εταιρεία- οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχε το Prelude στο παρελθόν. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τα φώτα του εμπρός και πίσω, καθώς και από τη διαμόρφωση των πλαϊνών του αμαξώματος.

Advertisement

Στον ιαπωνικό αυτοκινητικό Τύπο επισημαίνεται το γεγονός ότι το εμπρός μέρος του και τα εκεί φωτιστικά σώματα θυμίζουν το αντίστοιχο του νέου Toyota Crown. Προς το παρόν, η Honda δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τα τεχνικά στοιχεία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωτότυπο Prelude, ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξή και παραγωγή του.

Το πιθανότερο είναι πως το πρωτότυπο δημιουργήθηκε βασιζόμενο στο πάτωμα του Civic. Μένει να δούμε τα επόμενα βήματα των ανθρώπων της Honda σε ό,τι αφορά στο Prelude.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda e:Ny1: Με νέα σχεδιαστική ταυτότητα
Honda: 75 χρόνια ιστορίας και πρωτοπορίας
Σοβαρές αναβαθμίσεις για τη Honda Africa του 2024