Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Ανώτερο επίπεδο εξηλεκτρισμού

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV: Ανώτερο επίπεδο εξηλεκτρισμού

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Ανώτερο επίπεδο εξηλεκτρισμού

ΝΕΑ

Το Honda Civic e:HEV έχει βάλει τον πήχη ψηλά όσον αφορά το υβριδικό σύνολο μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η Honda μας έχει συνηθίσει στην τελειότητα, ιδιαίτερα όταν ετοιμάζει μια νέα τεχνολογία να εισάγει στα αυτοκίνητά της. Κάτι τέτοιο συνέβη με το νέο υβριδικό σύστημα που παρουσίασε στο νέο Civic e:HEV το οποίο εξελισσόταν για σχεδόν 20 χρόνια.

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία. Συνολικά η απόδοση φτάνει τους 181 ίππους και τα 315 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων eCVT για ομαλή και ακριβή απόκριση σε κάθε επιθυμία του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο διαθέτει μια πολύ σύγχρονη μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης η οποία χωρίζει την απόδοση σε τρεις φάσεις. Η μία είναι η EV Drive στην οποία το Civic κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, υπάρχει επίσης η Hybrid Drive στην οποία συνεργάζονται ο θερμικός κινητήρας με τον ηλεκτροκινητήρα για μέγιστη απόδοση, ενώ συναντάμε και την Engine Drive η οποία χρησιμεύει στα μεγάλα ταξίδια και στις αυξημένες απαιτήσεις μεταφοράς ισχύος στους τροχούς.

Σε όλα τα προγράμματα οδήγησης του Honda Civic e:HEV, η ενέργεια πέδησης και επιβράδυνσης ανακτάται για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης, με αποτέλεσμα την αξιοσημείωτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ιδιαίτερα στην κίνηση.  Επιπλέον, ο έλεγχος γραμμικής αλλαγής ταχυτήτων συσχετίζει τον ήχο του κινητήρα με την ταχύτητα του κινητήρα για καλύτερη αίσθηση. Στη λειτουργία Sport, αυτό βελτιώνεται περαιτέρω χρησιμοποιώντας το Active Sound Control, το οποίο δημιουργεί μια ενισχυμένη ακουστική αίσθηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Τρεις εκδόσεις που ταιριάζουν σε όλους
Honda Civic e:HEV: Στην ελίτ της μόδας
Honda Civic e:HEV: Ψηφιακό έργο τέχνης

Advertisement