Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Jazz e:HEV: Ισχυρή υβριδική ταυτότητα

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz e:HEV: Ισχυρή υβριδική ταυτότητα

ΝΕΑ

Honda Jazz e:HEV: Ισχυρή υβριδική ταυτότητα

ΝΕΑ

Το υβριδικό σύνολο του νέου Honda Jazz e:HEV θέτει νέα όρια σε οικονομία και απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς πάνω στους οποίους δούλεψε η Honda για το νέο Jazz e:HEV είναι το υβριδικό σύστημα κίνησης. Με αναβαθμισμένη ισχύ και ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά αποτελεσματικότητας και οικονομίας, το νέο Jazz έρχεται να θέσει ακόμα μια φορά τα όρια στην κατηγορία.

Το υβριδικό σύνολο της Honda αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων τεχνολογίας i-MMD (Intelligent Multi Mode Drive) ο οποίος αποδίδει 107 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 131 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλή τεχνολογίας ο οποίος συνδυαστικά ανεβάζει τη δύναμη στους 122 ίππους και τη ροπή στα 253 Nm.

Advertisement
Advertisement

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 9,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 175 χλμ./ώρα. Παρά το γεγονός ότι η ισχύς έχει αυξηθεί στο νέο Jazz e:HEV, τα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής ρύπων παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση βρίσκεται στο επίπεδο των 4,5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν μείνει στα 109 γρ/χλμ.

Η λειτουργία του υβριδικού συνόλου της Honda χωρίζεται σε τρεις καταστάσεις, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και τις ανάγκες σε ισχύ. Το σύνολο λοιπόν μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά (EV Drive), μπορεί να κινηθεί υβριδικά (Hybrid Drive) με έναν συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και χρήση του βενζινοκινητήρα και μπορεί να κινηθεί μόνο με τον κινητήρα βενζίνης μέσω κλειδώματος του συμπλέκτη.

Advertisement

Αυτό που έχει πετύχει η Honda στο νέο σύστημα e:HEV είναι η ομαλή, σχεδόν βελούδινη μετάβαση από την μία κατάσταση στην άλλη, αφήνοντας τον οδηγό ανεπηρέαστο να παραμείνει συγκεντρωμένος στην οδήγηση. Πάντα το νέο Jazz e:HEV φροντίζει να παρέχει τη μέγιστη ροπή με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα που είναι τελικά το κλειδί στην καθημερινή οδήγηση του Jazz.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Jazz e:HEV Crosstar: Ασυμβίβαστος χαρακτήρας
Honda Jazz e:HEV: Συνδυασμός ασφάλειας και τεχνολογίας
Honda Jazz e:HEV: Έξυπνες λύσεις εργονομίας