Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σοβαρές αναβαθμίσεις για τη Honda Africa του 2024

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοβαρές αναβαθμίσεις για τη Honda Africa του 2024

NEWSMOTO

Σοβαρές αναβαθμίσεις για τη Honda Africa του 2024

NEWSMOTO

H Honda ετοιμάζει επεμβάσεις ουσίας στην επιτυχημένη της Africa Twin.

Advertisement
Advertisement

Η Honda Africa Twin τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει λάβει κάποια ουσιαστική αναβάθμιση από την Honda. Το μοντέλο παραμένει πολύ ανταγωνιστικό, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι πάντα πολύ σκληρός, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο ιαπωνικός κολοσσός.

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που η Honda έχει στρέψει την προσοχή της το 2024 στο κορυφαίο της μοντέλο περιπέτειας θέλοντας να το φρεσκάρει και να του δώσει ακόμα μια ώθηση για τα επόμενα χρόνια. Η επιβεβαίωση ήρθε από έγγραφα που διέρρευσαν από την Ελβετία και αναφέρονται σε διάφορες αναβαθμίσεις που έχει καταθέσει η Honda για το μοντέλο της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Ίσως η σημαντικότερη προσθήκη στο μοντέλο είναι μια έκδοση με 19 ιντσών εμπρός τροχό. Μέχρι τώρα το Africa χρησιμοποιούσε μόνο 21 ιντσών εμπρός τροχό, αλλά από το 2024 θα υπάρχει και μια πιο ασφάλτινη έκδοση. Το βάρος έχει αυξηθεί κατά 3 κιλά, κάτι όμως που δεν θα αποτελέσει πρόβλημα καθώς έχουμε μια ελαφριά αναβάθμιση στην ροπή που παράγει ο κινητήρας.

Το δικύλινδρο σύνολο των 1.084 κ.εκ. αναμένεται να αυξήσει τη ροπή του στα 112 Nm σε σχέση με τα 105 Nm του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ η ισχύς θα παραμείνει στους 102 ίππους. Παράλληλα η μέγιστη ροπή θα επιτυγχάνεται σε χαμηλότερες στροφές (5.500 σ.α.λ.).

Advertisement

Το μεγάλο ερωτηματικό που πλανάται πάνω από τη νέα Africa Twin είναι αν τελικά η Honda την εξοπλίσει με σύστημα ραντάρ. Αν όντως έχουμε την προσθήκη τέτοιου συστήματος θα μιλάμε για εξοπλισμό που περιλαμβάνει Adaptive Cruise Control και ίσως Blind Spot Detection, συστήματα που ο ανταγωνισμός έχει ήδη τοποθετήσει στα premium μοντέλα του.

Advertisement

Είναι πολύ πιθανό η νέα Honda Africa Twin να παρουσιαστεί στην EICMA 2023 στο Μιλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα στις αγορές το επαναστατικό nanoscooter Honda Motocompo (+video)
Θριάμβευσε το «σκουριασμένο» Dax στα Honda Customs
MotoGP: Σκυμμένα κεφάλια σε Yamaha και Honda