Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Hennessey F-150 VelociRaptorR έχει ισχύ hypercar!

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Hennessey F-150 VelociRaptorR έχει ισχύ hypercar!

ΝΕΑ

Το Hennessey F-150 VelociRaptorR έχει ισχύ hypercar!

ΝΕΑ

Όταν το κόστος δεν είναι πρόβλημα, η δημιουργία οχημάτων όπως το Hennessey F-150 VelociRaptorR 1000 είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Στη Hennessey, αυτή τη φορά ασχολήθηκαν με το Ford F-150 Raptor R. Πρόκειται για μια έκδοση του μεγάλου pickup μοντέλου η οποία έχει «εξωφρενική» μέγιστη ισχύ για όχημα αυτής της κατηγορίας οχημάτων.

Το F-150 Raptor R έχει τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 5,2 λίτρων της Shelby ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 710 ίππους και μέγιστη ροπή 868 Nm. Δηλαδή, τιμές οι οποίες αντιστοιχούν σε ένα σύγχρονο supercar. Άλλωστε, αυτόν τον κινητήρα έχει και η Ford Mustang Shelby GT500.

Advertisement
Advertisement

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι άνθρωποι της Hennessey αποφάσισαν να επέμβουν στη συγκεκριμένη έκδοση και να την κάνουν ακόμα ισχυρότερη. Έτσι, επενέβησαν σε αυτόν αντικαθιστώντας τον μηχανικό υπερτροφοδότη με μεγαλύτερης διαμέτρου, τοποθέτησαν νέο σύστημα ψεκασμού και νέους αυλούς εισαγωγής αέρα. Επιπλέον, αναβάθμισαν το λογισμικό λειτουργίας της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας.

Το αποτέλεσμα των συγκεκριμένων παρεμβάσεων ήταν να αυξηθεί η μέγιστη ισχύς του κινητήρα στους 1,014 ίππους και η μέγιστη ροπή του στα 1.152 Nm, όπως ανακοινώνει η Hennessey. H εταιρεία μετονόμασε την έκδοση σε F-150 VelociRaptorR 1000. Εκτός από τις μηχανολογικές παρεμβάσεις, η εταιρεία έκανε και κάποιες αισθητικές προσθήκες στο αμάξωμά του. Έτσι, τοποθέτησαν νέους, πιο ογκώδεις, προφυλακτήρες και pull bar με ενσωματωμένη μπάρα LED  (εμπρός). Επιπλέον, τοποθέτησαν μεγαλύτερους τροχούς 20 ιντσών.

Advertisement

Επίσης, στο αμάξωμα βάζουν τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα που προσδιορίζουν την έκδοση, ενώ στο εσωτερικό του τοποθετούν πλακέτα με τον αύξων αριθμό του αυτοκινήτου. Ο John Hennessey, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Το Hennessey VelociRaptor είναι το πιο καλοπουλημένο βελτιωμένο pickup επιδόσεων, καθώς κατασκευάζουμε χιλιάδες για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

»Με το VelociRaptoR 1000 αυξάνουμε σημαντικά τον πήχη σε ό,τι αφορά στη μέγιστη ισχύ. Αν σε αυτή προσθέσετε τον ήχο του μηχανικού υπερσυμπιεστή, όπως και αυτόν της εξάτμισης από τον V8 κινητήρα, έχετε ένα ασυναγώνιστο πακέτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aυτό είναι το πιο γρήγορο κάμπριο του κόσμου!
Hennessey VelociRaptor 6×6: Τριαξονικό… αγροτικό
Η Hennessey ετοιμάζει το απόλυτο ηλεκτρικό