Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hennessey VelociRaptor 6×6: Τριαξονικό… αγροτικό

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hennessey VelociRaptor 6×6: Τριαξονικό… αγροτικό

ΝΕΑ

Hennessey VelociRaptor 6×6: Τριαξονικό… αγροτικό

ΝΕΑ

Εκτός από υπεραυτοκίνητα που κυνηγούν ρεκόρ, η Hennessey είναι γνωστή για την μετατροπή ανοιχτών ημιφορτηγών με έξι τροχούς με τερατώδη ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Τελευταίο παράδειγμα η νέα γενιά του VelociRaptor 6×6, που βασίζεται στο Ford F-150 Raptor.

Όλα ξεκίνησαν με το VelociRaptor 6×6 το 2017, αλλά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε η νέα γενιά VelociRaptor πριν από λίγους μήνες, όλοι περιμέναμε να έρθει η τριαξονική του έκδοση. Εκτός από το τρίτο ζευγάρι τροχών και την μεγαλύτερη καρότσα, η μετατροπή περιλαμβάνει μια σειρά από αναβαθμίσεις του πλαισίου, κάτι που κάνει το ημιφορτηγό ακόμα πιο ικανό σε κάθε είδους έδαφος.

Η Hennessey εξόπλισε το ελαφρύ φορτηγό με ανάρτηση Fox στους πίσω άξονες και μπολκέ διαφορικά. Πρόσθεσε ένα κιτ ανύψωσης τριών ιντσών, το οποίο σε συνδυασμό με τους τροχούς 20 ιντσών και τα ελαστικά εκτός δρόμου 37 ιντσών, κάνουν το Velociraptor ψηλότερο από το ήδη εντυπωσιακό εργοστασιακών προδιαγραφών F-150 Raptor . Άλλα οπτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και μια επιπλέον μπάρα LED.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την ακραία εμφάνιση, το Velociraptor 6×6 είναι επίσης πιο πρακτικό από το κανονικό F-150 χάρη στον μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης στο πίσω μέρος. Πιο συγκεκριμένα, η καρότσα έχει μήκος 2,4 μ. (αντί για τα 1,67 μ. του στοκ μοντέλου).Ακριβώς όπως το τετράτροχο Velociraptor, η παραλλαγή 6×6 εφοδιάζεται με μια τροποποιημένη έκδοση του κινητήρα Twin-turbo 3,5 λίτρων EcoBoost V6 που αποδίδει 566 ίππους. Αυτή η αναβάθμιση έγινε δυνατή χάρη σε ένα μεγαλύτερο intercooler με βαλβίδα εκτόνωσης, μια νέα εισαγωγή αέρα , και αναβαθμισμένο λογισμικό.

Το πρώτο Hennessey VelociRaptor 6×6 παραδόθηκε ήδη στις αρχές Σεπτεμβρίου και η εταιρεία δέχεται παραγγελίες για περισσότερες κατασκευές. Το κόστος για ένα πλήρες όχημα είναι 400.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου, το οποίο θα δεχθεί την μετατροπή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το απόλυτο διπλοκάμπινο από τη Ford
Ένα Ford VelociRaptor ειδικά για τον “The Rock”
Άρχισε η παραγωγή του θηριώδους Hennessey VelociRaptor 6×6