Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Shelby μπορεί νόμιμα πλέον να πουλά «Eleanor»

Ελλάδα 17:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Shelby μπορεί νόμιμα πλέον να πουλά «Eleanor»

ΝΕΑ

Η Shelby μπορεί νόμιμα πλέον να πουλά «Eleanor»

ΝΕΑ

Μετά από μια σειρά αγωγών που είχε καταφέρει να μπλοκάρει την παραγωγή, η Shelby δικαιώθηκε από τα δικαστήρια και μπορεί να συνεχίσει να δημιουργεί αντίγραφα της κινηματογραφικής «Eleanor» που χρησιμοποιεί ως βάση τη Mustang GT500 του 1967.

Advertisement
Advertisement

Η κληρονόμος του δημιουργού του remake της ταινίας «Gone in 60 seconds» είχε αξιώσει αποζημίωση από τη Shelby για την «αυθαίρετη αναπαραγωγή» του χαρακτήρα…

Η «Eleanor», η Μustang από το remake του 2000 της ταινίας «Gone in 60 Seconds», έχει εύκολα επισκιάσει με τη δημοτικότητά της ολόκληρη την ταινία. Αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από όσους σχετίζονται με τη δημιουργία της ταινίας αν και κανείς δεν είχε εγείρει κάποια σχετική αξίωση για την εκμετάλλευση της εικόνας του αυτοκινήτου. Αυτό επιχείρησε να κάνει η χήρα του δημιουργού H. B. Halicki, Denice Shakarian Halicki.

Advertisement
Advertisement

Καταθέτοντας αγωγή και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, η Halicki είχε πετύχει την «αναστολή» της εμπορικής δραστηριότητας που είχε αναπτύξει η Shelby γύρω από τη δημιουργία μοντέλων- αντιγράφων της «Eleanor». Η αγωγή αυτή προ ολίγων ημερών εκδικάστηκε και το δικαστήριο αποφάσισε πως οι απαιτήσεις ήταν υπερβολικές, δικαιώνοντας τη Shelby, η οποία πλέον έχει το «ελεύθερο» να παράγει αντίγραφα του μοντέλου που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον κινηματογράφο.

Για τη Ford, η κινηματογραφική παρουσία των Mustang δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε έχει προκύψει τώρα με το remake της ταινίας «Gone in 60 seconds». Η κλασική πια, Mustang του 1965, έχει πρωταγωνιστήσει ουκ ολίγες φορές σε κάθε είδους ταινία, παίζοντας αρκετές φορές σημαντικό ρόλο βάσει σεναρίου και όχι μόνο. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, είναι εκείνο της ταινίας «Bullit» με τον Steve McQueen, όπου η σκούρα πράσινη Mustang πρωταγωνίστησε στο πιο εμβληματικό κυνηγητό με αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η απίστευτη ιστορία του… μυθικού Shelby GT500 Coupe
Θα νοίκιαζες μια Mustang Shelby με 912 ίππους; (+video)
Η Mustang του Bullit κυνηγάει και πάλι τους κακούς (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement